ONLINE TRAINING: COACHEN NAAR RUST BIJ AUTISME

Een praktische coachmethode voor professionals die (jong)volwassene met autisme coachen naar meer rust.

Ontdek hoe je in 7 stappen (jong)volwassene met autisme coacht naar meer rust en minder stress in hun leven.

 

 

* GRATIS TE VOLGEN VIA HET STAP-BUDGET *

-> Ben jij een coach, partner, ouder of betrokkene van (jong)volwassenen met autisme(kenmerken)?

-> Wil jij je (jong)volwassenen met autisme nog beter helpen om meer rust en minder stress te ervaren?

-> Wil jij hiervoor een kant en klare methode met een bewezen stappenplan met werkbladen, kaartjes en spelvormen?

Mijn doel is dat veel meer mensen met autisme rust ervaren. En ik geloof er stellig in dat dit heel goed mogelijk is. Door gestructureerd en stapsgewijs inzicht te geven in hoe ze stress kunnen herkennen, wat de oorzaken zijn en allerlei helpende manieren aan te leren hoe ze stress beter kunnen hanteren en weer rust in hun hoofd en lijf krijgen. Dat is waar de de methode rust bij autisme jou en je klant of naaste bij helpt.

95% van de mensen met autisme ervaart stress en ik ben ervan overtuigd dat dit niet nodig is. Er zijn hele goede manieren om te helpen meer rust te ervaren. Je moet als coach of direct betrokkene alleen wel weten hoe.

Training Coachen naar rust bij autisme

Startdatum: 1 augustus ’23

Trainingsduur: 1 jaar

Trainingsmanier: zelfstudie, 3 dagdelen online training, Q&A, community

Studiebelasting: 1-2 uur per week

Vooropleiding: minimaal MBO

Bewijs van deelname: ja, na positieve afronding toets en beknopt reflectieverslag

Investering: 1000 euro incl. btw, gratis met STAP budget

Dan is deze praktische, inspirerende en resultaatgerichte training wat voor jou!

 

Herken je dit?

 • Hoe kom ik er nu achter wat het probleem is waardoor mijn klant of naaste zoveel stress ervaart?
 • Hoe voorkom ik dat ik blijf hangen in het brandjes blussen en eindelijk toekom aan het werken aan de afgesproken doelen?
 • Hoe kan ik het effectief aanpakken zodat hij/zij ook echt een goede stap zet richting rust?
 • Wat heeft hij/zij nu nodig om weer een stap verder te komen richting meer rust?
 • Welke mogelijkheden zijn er om hij/zij met autisme te leren omgaan met stress?
 • Hoe krijg ik die stille of chaotische of sterk associërende persoon meer tot de kern van het probleem?
 • Ben ik eigenlijk wel goed bezig of zou een andere aanpak beter zijn?
Marja Boxhoorn Autismecoach

Ik begrijp dat helemaal!

De afgelopen 15 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om meer rust te ervaren. Op basis van eigen onderzoek, studie en veel ervaring heb ik ontdekt wat een werkende aanpak is. Zowel thuis met een (inmiddels volwassenen) kind met autisme als in mijn coach- en trainingspraktijk.

In mijn boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ beschrijf ik daarvoor de cruciale 7 stappen. Van lieverlee ontwikkelde ik steeds meer werkbladen en werkvormen. Super handig en effectief.

Deze aanpak leer ik ook de autismecoaches in mijn opleidingen. Dit ‘coachgoud’ is nu ook beschikbaar voor jou! In de vorm van de training Coachen Naar Rust Bij Autisme! Zodat jij ook nog beter kunt helpen als er sprake van stress is.

  Onze trainingen zijn via het CEDEO met een 9,9 klanttevredenheid gewaardeerd

Stel je voor:

 • Dat je sneller zicht krijgt op belemmerende patronen die stress veroorzaken.
 • Dat je precies weet wat je wanneer doet in welke volgorde zodat er structuur en samenhang in het traject zit.
 • Dat je to the point bent, veel tips en handvatten aan kunt reiken waar je klant of naaste mee geholpen is.
 • Dat je klant of naaste met autisme zich serieus genomen voelt en vertrouwen ervaart om met jou te werken.
 • Dat je coachgesprekken makkelijker en lichter voelen omdat je niet alleen praat maar ook speelse materialen inzet waar je klant of naaste sneller mee tot inzicht komt.
 • Dat je de materialen keer op keer kunt inzetten en dat is vaker dan je denkt.
 • Dat je je coachtrajecten aanzienlijk kunt verkorten en sneller succesmomenten kunt bewerkstelligen.

 

Dat is precies wat je gaat leren in deze online training!

Er zijn heel veel goede mogelijkheden om mensen met autisme te helpen om een burnout te voorkomen. Vanuit deze basis kunnen mensen met autisme succesvoller zijn, thuis en op het werk.

In deze online training leer je de complete methode om (jong)volwassenen met autisme optimaal te helpen naar meer rust. Je krijgt bewezen tools en vaardigheden, die je direct met klanten kunt gaan toepassen, zonder dat je zelf alles hoeft te ontdekken en te ontwikkelen. Je hebt zelfs direct een kant en klaar aanbod met online en individuele coachtrajecten en/of trainingen. Dat ga je eerst met mededeelnemers en een proefklant oefenen.

 

ONTDEK EEN IJZERSTERKE METHODE OM BURNOUT TE VOORKOMEN

Wat je krijgt als je meedoet:

Online Leeromgeving

Je krijgt, na je definitieve aanmelding, toegang tot onze online leeromgeving met alle videolessen waarmee je je de methodiek van het coachen naar beter omgaan met autisme zelfstandig eigen maakt.

 

Toolkit Rust bij autisme

Je krijgt per post de prachtige fysieke toolkit, plus toegang tot de exclusieve digitale versie vol met handige coachmaterialen om effectief te coachen naar rust.

 

 

Maandelijkse Q&A’s

Elke maand (muv de zomermaanden) is er een online groepscoachsessie. Om casuïstiek te bespreken, en jouw vraagstukken door te nemen. Je leert niet alleen van je eigen vragen maar ook van de vragen van anderen.

 

Live Online Oefenochtend

Samen met de groep ga je een ochtend live oefenen met het geleerde, zodat je beslagen ten ijs komt tijdens je coachgesprekken.

 

Besloten Community

In de besloten community die specifiek bij deze training hoort, kun je met de andere deelnemers sparren, elkaars buddy zijn en al je vragen stellen. Zo ervaar je de kracht van de groep.

 

Afronding met certificaat

Deze training sluit je af met een toets en een reflectieverslag over een door jou uitgevoerd coachtraject over meer rust met een (jong)volwassene met autisme.

 

Hier een greep uit wat je gaat ontdekken:

 • Je leert de ins en outs over stress bij autisme en welke mogelijkheden er zijn om meer potentieel bij je klant vrij te maken.
 • Weet je wat de 7 stappen zijn voor meer rust en minder stress bij autisme.
 • Ken je de belangrijkste ins en outs van hoe stress bij autisme werkt en niet werkt.
 • Je leert werken met het ijzersterke stappenplan voor meer rust en minder stress bij autisme van Marja Boxhoorn.
 • Weet je hoe je de diverse materialen van de toolkit effectief in kunt zetten zodat je klant of naaste met autisme meer rust kan ervaren.
 • Je beschikt over een professionele toolkit met volop bewezen oefeningen, coachkaartjes, werkbladen, spelvormen en meer.
 • Heb je een superleuke mogelijkheid om mensen met autisme beter inzicht te geven in hun autismekenmerken met behulp van een spelvorm.
 • Heb je een gouden werkvormen om analytische mensen uit hun hoofd te halen en meer in contact te laten komen met hun gevoel.
 • Heb je een praktische checklist hoe je duidelijke instructie kunt geven zodat je klant of naaste aan de slag wil met de door jou aangereikte werkvormen en werkbladen.
 • Weet je hoe je een werkvorm goed kunt afsluiten.
 • Heb je een prachtig spel waarmee je samen met veel plezier en succes inzicht in stress bevorderd en stress speels bespreekbaar maakt.
 • Je hebt direct een kant en klaar dienstenaanbod om klanten direct te helpen naar meer rust, waarmee burnout wordt voorkomen.

Met de methode rust bij autisme kun je snel en effectief helpen naar meer rust

“Het materiaal van Marja is heel fijn om mee te werken. Ik hoef niet zelf het wiel uit te vinden, maar kan nu, aan de hand van de coachprogramma’s mijn klanten heel goed helpen naar meer rust.”  

“De kaartjes uit de Toolkit Rust Bij Autisme geven heel veel helderheid, je hebt het steeds met de klant over hetzelfde. Het kost me minder tijd om uit te zoeken: waar zit het nu. Ik heb met de materialen van de toolkit eerder de vinger op de zere plek en kom sneller tot de kern.”

“De Toolkit Rust Bij Autisme is veelzijdig te gebruiken, je hoeft niet voor elke klant hetzelfde te doen, maar het is een heldere leidraad, een handvat en vaste structuur om samen aan de slag te gaan naar meer rust. Dat geeft veel gemak.”

Dit is wat je krijgt als je meedoet met de online training ‘Coachen naar Rust bij autisme’:

 

 • Een kant en klare coachmethode om stap voor stap (jong)volwassenen met autisme te coachen naar rust.  Inclusief een toolkit vol fysieke en digitale werkbladen, oefeningen en speelse materialen die je gelijk in je coaching kunt inzetten.
 • Gedurende een half jaar krijg je diverse videolessen met werkboeken om je het coachprogramma eigen te maken. Zodat je zelf aan de slag kan met de 7 stappen rust.
 • Maandelijkse Q&A om casuïstiek te bespreken, jouw persoonlijke vraagstukken door te nemen en gecoacht worden naar het next level. Je leert niet alleen van je eigen vragen maar ook van de vragen van anderen.
 • Deelname aan een besloten online community waarin je al je vragen en casussen kunt bespreken. Enorm waardevol, je hoeft het niet allemaal alleen te doen maar maakt gebruik van de kracht van de groep.
 • Je houdt 1 jaar toegang tot de video lessen, je werkmateriaal kun je allemaal downloaden en blijven gebruiken voor je eigen coachgesprekken.
 • Je rondt de training af met een reflectieverslag en een eindtoets.

Inclusief 3 bonussen!

 

 • Een live online oefenochtend om samen met de andere deelnemers praktisch aan de slag te gaan met de materialen uit deze coachmethode zodat je beslagen ten ijs komt bij je klanten.
 • Toegang tot de eendaagse workshop Krachtig Coachen bij autisme waarin je samen met andere professionals aan de slag gaat om je coachvaardigheden te oefenen waarmee je krachtig coacht.
 • Een exemplaar van het boek Meer rust en minder stress bij autisme. Heb je hem al? Super goed, geef dit boek dan door aan je klant waarmee je de toegevoegde waarde van je coaching verhoogt.

Samen kunnen we het leven van mensen met autisme en hun naasten mooier en makkelijker maken!

Deze online training en de unieke coachmethode is ontwikkeld door mij, Marja Boxhoorn.

Dankzij mijn kind met autisme ben ik altijd op zoek naar manieren, kennis en vaardigheden om beter om te gaan met autisme.

Dit heeft veel rust in ons gezin gebracht en mijn passie en verlangen aangewakkerd om ook anderen daarmee te helpen.

De afgelopen 15 jaar trainde en coachte ik honderden m/v met autisme. Met deze ervaring ontwikkelde ik o.a. een methode voor meer rust en minder stress bij autisme.

Zo geef ik sinds 5 jaar graag mijn expertise weer door aan andere professionals die hier zelf ook mee verder gaan. Zodat we samen de wereld voor mensen met autisme mooier en makkelijker maken.

 

 

Ontdek deze praktische coachmethode waar je gelijk mee aan de slag kunt met je klanten die zelf autisme hebben

Lijkt het je interessant om mee te doen?

Meld je dan nu aan en volg deze waardevolle training kosteloos via je STAP-budget.

Zo leg jij beslag op deze unieke methode over het coachen van (jong)volwassenen met autisme naar meer rust en minder stress.

Are you in? Van harte welkom om mee te doen!

Met de toolkits kan ik laten zien dat je heel praktisch aan de slag kunt gaan. En dat maakt echt een wereld van verschil voor ze. Het haalt scepsis en weerstand weg en helpt ze om zich heel snel open te stellen.”  
Hans van Ooijen

“Marja weet altijd alle verschillende kennis over autisme heel mooi te bundelen en het uiteindelijk preciezer en overzichtelijker te maken waardoor het heel bruikbaar wordt. Ik had toch wel heel veel autisme als achtergrond maar elke keer hoor ik toch weer dingen waarvan ik denk: oh ja, wacht even, zo kan ik het ook gebruiken. Of dan zet Marja het net weer even op een andere manier bij elkaar waardoor er bij mij ook weer andere lijntjes worden getrokken of andere kwartjes vallen. Dus het levert mij iedere keer weer heel veel nieuwe inspiratie op, ondanks dat er over autisme al heel veel kennis aanwezig is.”
Karin Simonis

Zelfstandig Autismecoach

Kosteloos meedoen via het STAP-budget

Deze training heeft een waarde van 1497 euro excl btw, maar kun je nu kosteloos volgen via jouw STAP-budget van 1000 euro incl btw!

Is je aanvraag via het STAP budget afgewezen of is de pot leeg, dan krijg je de keuze of je het zelf wilt bekostigen, je aanvraag twee maanden later nogmaals wilt herhalen of je aanmelding wilt annuleren.

 

 

Meedoen zonder STAP-budget?

Meld je dan aan door op onderstaande link te klikken. Direct na je (eerste) betaling ontvang je meer details over je deelname. De normale investering van deze online training wordt uiteindelijk 1497 euro.

Er geldt nu een speciale prijs van 825 euro excl btw of 6 maandelijkse termijnen van 185 euro excl btw.

Samen kunnen we de wereld voor mensen met autisme en hun naasten mooier en makkelijker maken!

Is dit echt iets voor jou? Doe dan ook mee en start nu je aanvraag.

ZO WERKT HET:

Stap 1: Vraag eerst HIER je persoonlijke STAP-aanmeldbewijs bij ons aan.

Het aanvragen van je STAP aanmeldingsbewijs is vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Want je inschrijving wordt pas definitief als je STAP-aanvraag wordt goedgekeurd door het UWV.

Stap 2: Vraag daarna op 3 juli zelf  je subsidie aan in het STAP-portaal van UWV.

Zorg dat je er op tijd bij bent en bereid je aanvraag goed voor. Zo heb je ons aanmeldbewijs nodig, je digid en een studentnummer nodig. Om het je makkelijker te maken kun je tot 29 juni ’23 via ons je vooraanmelding doen voor het tijdvak van 3 juli a.s..

Klik hier om je alvast vrijblijvend aan te melden voor deze opleiding.

Stap 3: Binnen 4 weken krijg je bericht van het UWV of je aanvraag is goedgekeurd.

De financiële afhandeling van je aanmelding wordt rechtstreeks met Autismecoach geregeld.

Stap 4: Je opleiding start begin augustus 2023.

Yes! Als alles rond is kun je begin augustus online starten met de Training Coachen naar Rust bij Autisme en krijg je alle materialen per post toegestuurd! Woohooo!

Heb je vragen?

Kijk dan eerst op: https://www.autismecoach.nl/stap-budget/ Hier hebben we de meest voorkomende vragen voor je beantwoord.

Nog andere vragen? Mail ons dan op info@autismecoach.nl

We kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen!

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET STAP-BUDGET

KAN IK DE STAP-SUBSIDIE OOK KRIJGEN?

Iedereen die werkt of werkt zoekt in Nederland komt in aanmerking voor de STAP-subsidie.
En of je nu je arbeidsmarktpositie wilt verbeteren, oriënterend ondernemer bent of al een succesvol bedrijf hebt staan, in deze gevallen kun je gebruik maken van de STAP-subsidie.

ALS IK MIJ INSCHRIJF IS MIJN DEELNAME DAN DEFINITIEF?

Als jij je inschrijft voor een training dan zijn er vier stappen nodig om je aanmelding definitief te maken:
1. Je krijgt van ons een aanmeld bewijs voor de training
2. Op 3 juli meld jij je aan bij het UWV portaal en geef je aan dat je gebruik wilt maken van de STAP-subsidie voor deze opleiding.
3. Het DUO i.s.m. UWV keurt je aanvraag goed
4. Wij krijgen een bevestiging van de goedkeuring

Hierna is je aanmelding definitief en krijg je van ons een definitieve bevestiging toegestuurd.

Op je inschrijving zijn aanvullende STAP-voorwaarden van toepassing.

Dat houdt o.a. in:

– dat we je deelname kosteloos annuleren als je stap-aanmelding wordt afgekeurd.

– dat als je stap-aanmelding wordt goedgekeurd en je de opleiding niet volgt en geen toetsen aflegt wij het UWV en DUO informeren over het niet behalen van de training.

– bij tussentijdse annulering er geen geld terug wordt gegeven.

IK HEB EEN WW OF WIA UITKERING, KAN IK DAN MEEDOEN?

Het STAP-budget is juist bedoeld om mensen aan het werk te helpen.

Meer informatie kun je vinden op:

https://www.stap-budget.nl/meer-budgetten-voor-individuen
https://www.uwv.nl/particulieren/werkloos/tijdens-ww-uitkering/detail/opleiding-volgen-tijdens-mijn-ww-uitkering

HOE KAN IK JULLIE HET BESTE BEREIKEN?

Wij proberen de informatie over de STAP-budget subsidie zo goed mogelijk weer te geven op onze website, maar het kan dat jouw vraag er niet bij staat.

Neem dan contact met ons op via info@autismecoach.nl

Veelgestelde vragen over de Online Training Coachen naar Rust Bij Autisme

Ik ben al een ervaren coach/therapeut, ga ik hier nog iets nieuws uithalen?

Zeker. De methode rust bij autisme is heel geschikt voor ervaren coaches en therapeuten die het belangrijk vinden om te blijven leren over autisme en steeds op zoek zijn naar manieren om beter aan te sluiten bij de behoeften van hun klanten met autisme. Zelfs coaches met jarenlange ervaring halen er veel gemak en resultaat uit de materialen.

Ik heb al een diverse opleidingen gedaan. Heeft het dan nog zin om deel te nemen?

In deze online training zal je vast wat bekende dingen tegenkomen. Maar veel van wat ik bied, zul je niet in een reguliere opleiding tegenkomen. Je krijgt een mix van traditionele en slimme coachmethodes en bewezen effectieve tools die helpend zijn in de coaching van partners en ouders van mensen met autisme. De methodes zijn door Marja Boxhoorn zelf ontwikkeld en uniek. Ze zijn dus niet ergens anders verkrijgbaar.

Ik ben geen coach, is deze training dan geschikt voor mij?

Ja, deze training is zowel geschikt voor coaches die hun werkwijze willen verbreden en verdiepen en tools willen uitbreiden. Of voor zorgcoordinatoren in het onderwijs, huisartsen of consulenten. Als je met partners en ouders van mensen met autisme werkt en hierin je coachvaardigheden wilt en kunt inzetten bied dit programma je enorm veel waardevolle kennis en vaardigheden waarmee jij hen veel beter kunt helpen. Zo hoef je niet het wiel uit te vinden, maar kun je toepassen wat nodig is om te doen.

Mijn partner of (jong)volwassen kind heeft autisme, kan ik de toolkit ook bij hem/haar inzetten?

Ja, dat kan zeker! Ik raad je aan om eerst het bijbehorende boek te lezen en zelf de materialen te bekijken. Als je partner of de jongere er open voor staat om er met jou over te praten geeft deze toolkit jou een stappenplan waar je elke keer met concreet materiaal aan de slag kunt. Zo kun je dagelijks laagdrempelig helpen om stress te verminderen.

Ik heb zelf autisme, is dit dan geschikt voor mij?

De toolkit kan ook geschikt voor jou zijn als je zelf autisme hebt en met de materialen aan de slag wilt. Het hangt af van je eigen mogelijkheden om zelfstandig aan de slag te gaan met praktisch ontwikkelmateriaal. Mocht dat niet lukken kan coaching je enorm helpen om stappen te zetten. Neem even contact met ons op voor een coach bij jou in de buurt of kijk hier.

Ik woon in het buitenland, kan ik deze toolkit dan ook ontvangen?

Ja, dat kan. Voor Nederland en Belgie zijn de verzendkosten inbegrepen. Voor levering aan andere landen dan NL en BE zal een extra bijdrage in de verzendkosten worden berekend. Neem even contact met ons op via info@autismecoach.nl voor een voorstel.

Ik ben in de periode dat de training wordt gegeven met vakantie of heel erg druk op mijn werk. Kan ik dan wel meedoen?

Zeker, je krijgt een jaar lang toegang tot de lessen en kunt alles op je eigen tempo doorlopen. Als je op vakantie bent, kun je als je wifi hebt eventueel ook doorgaan met de materialen. Of lekker vakantie vieren en daarna weer verder. Gelukkig kan alles op eigen tempo.

Wat is de tijdsinvestering?

Een deel van je tijdsbesteding is het bestuderen van de lessen. Daarnaast ga je er direct mee in je eigen praktijk mee aan de slag. Tijd die je met je huidige klanten al hebt, of die je met een oefenklant afspreekt. Reken op zo’n 4-6 uur per maand.

Kan ik alle materialen downloaden?

Alle materialen (muv de video’s) kun je opslaan op je computer, tablet of telefoon waardoor je alles altijd en overal kunt bekijken en naslaan. De twee boeken krijg je per post toegestuurd.

Heb je nog andere vragen?

Vind je deze online training erg interessant maar twijfel je nog of het echt bij je past of heb je specifieke vragen over de opleiding? Stuur dan een mail naar info@autismecoach.nl en geef jouw beschikbaarheid in de komende week aan. Dan hebben we binnenkort belcontact zodat je al je vragen over de opleiding kunt stellen en een afgewogen keuze kunt maken.

 

Lijkt het je interessant om mee te doen?

Meld je dan aan door je deelname bewijs bij ons aan te vragen en via het UWV portaal jouw persoonlijk STAP budget aan te vragen. Klik op de knop hieronder.

We kijken er naar uit jou ook te mogen verwelkomen!

 

GRATIS EBOOK: In 7 Stappen Rust bij je Klant met Autisme

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Achtergrond

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan over de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

GRATIS: eerste stap voor meer rust en minder stress bij autisme

Voornaam
E-mailadres
Om onze nieuwsbrief met eerste stap te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacy verklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Webinar: Hoe je in 5 stappen een succesvolle autismecoach wordt

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Meld je aan voor een gratis verdiepingssessie

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?
Wat is je website?
Wat is je doelstelling voor je bedrijf?
Wat is je motivatie voor dit gesprek?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Gratis online training Coachen naar Rust Bij Autisme

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Ik ontvang graag de brochure van de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Om onze nieuwsbrief en de brochure te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacyverklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring. Voor meer info bekijk hier de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.