AUTISMECOACHOPLEIDING

Complete coachopleiding voor zelfstandig professionals die werken met volwassenen met autisme.

Ontdek hoe je een succesvolle autismecoachpraktijk opzet of doorgroeit waarmee je (jong)volwassenen met autisme helpt om effectief stress te verminderen en relaties harmonieuzer te laten verlopen.

JANUARI 22 START ER WEER EEN NIEUWE GROEP! LET OP: VOL=VOL

> Wil je veel succesvoller zijn met je bedrijf, met de beste en leukste klanten werken en daar gewoon goed mee verdienen?

> Wil je graag specifieke expertise hebben waarmee je klanten met autisme het beste helpt om snel resultaten te behalen?

> Wil je een bewezen aanpak waarmee je klanten met autisme(kenmerken) effectief helpt burnout te voorkomen en (werk)relaties soepeler te laten verlopen?

Doe dan mee met de AutismeCoachOpleiding!

Is dit herkenbaar voor jou?

Als coach, therapeut, of begeleider vind je het interessant, uitdagend en vervullend om mannen en vrouwen met autisme(kenmerken) te helpen succesvol te zijn in werk en leven. Je wilt graag van betekenis zijn op de beste manier en onder jouw eigen, optimale voorwaarden.

Er zijn heel veel goede mogelijkheden om mensen met autisme te helpen om een burnout te voorkomen en relaties thuis en op het werk beter te laten verlopen. Hierdoor kunnen ze succesvol zijn in gezin, op het werk en in de maatschappij.

Wil jij zelfverzekerd coachen? Ook bij lastige situaties?

De AutismeCoachOpleiding leert je de complete methode om (jong)volwassenen met autisme optimaal te helpen. Je krijgt bewezen tools en vaardigheden, die je direct met klanten kunt gaan toepassen, zonder dat je zelf alles hoeft te ontdekken en te ontwikkelen. Je hebt zelfs direct een kant en klaar aanbod met online en individuele coachtrajecten en/of trainingen. Dat ga je eerst met mededeelnemers en proefklanten oefenen.

Je leert ook hoe je zelf een succesvolle coachpraktijk op de markt zet met de leukste klanten die ambitieus zijn en zich graag willen ontwikkelen. Want dat was toch je droom? Je leert hoe je goed geprijsde programma’s ontwikkeld en hoe je die kunt verkopen, zodat je gewoon goed kunt verdienen en daarmee veel vervulling ervaart. Zo kun je al snel je investering terug verdienen en zet je een goede basis neer voor jouw autismecoachpraktijk. Ook als je je nog niet een ondernemer voelt.

IN DE AUTISMECOACHOPLEIDING:

 

> Leer je een complete methode om je klanten met autisme(kenmerken) te helpen burnout te voorkomen en (werk)relaties soepeler te laten verlopen.

> Bespaar je veel tijd en energie met onmisbare, autismespecifieke coachvaardigheden waarmee klanten met jouw hulp wel resultaten bereiken.

> Voeg je kant en klare coachprogramma’s toe aan je aanbod.

> Leer je te ondernemen zodat je kunt doen wat je het liefste doet: mensen met autisme helpen.

> Je groeit toe naar een mooie omzet, afhankelijk van jouw gewenste niveau en inzet.

 

 

Karin Simonis-Wigbels autismecoach voor ouders met autisme“Door de AutismeCoachOpleiding heb ik helderder gekregen wie mijn ideale klanten zijn. Dat geeft mij richting. De praktische werkbladen en opdrachten uit de opleiding hebben eraan bijgedragen dat ik beter weet wie ik kan helpen met welk aanbod. Ik weet hoe ik structuur in de gesprekken kan aanbrengen en een gericht aanbod kan doen met betrekking tot stresshantering. Ik voel me blij over de opluchting en blijdschap van mijn klanten en de resultaten die mijn klanten tot nog toe bereikt hebben. En, ik had na 6 maanden de investering van de opleiding er al uit! Het was een goede keus. Ik ben passende pakketjes gaan ontwikkelen. Door de opleiding realiseerde ik me mijn stoeipartij met het vragen van de juiste prijs. Daar zal vast al doende nog wat in veranderen. Ik begin nu bij wat ik prettig vind, wetend dat ik altijd aan kan passen. Mijn grootste doorbraak is dat ik betalende klanten heb die tot nog toe ook nog eens tevreden zijn J. Het voelt nu zo écht!”

Karin Simonis – Wigbels   www.mooilifecoaching.nl

De AutismeCoachOpleiding is speciaal ontwikkeld voor coaches, therapeuten, begeleiders en andere professionals met (de wens voor) een eigen coachpraktijk die te maken hebben met hogerfunctionerende (jong)volwassen klanten met autisme(kenmerken). In deze jaaropleiding vergroot je je expertise op deze 4 onderdelen:

 

ZAKELIJK SUCCESVOL MET JE COACHPRAKTIJK

 

In deze module leer je:

 • Hoe je je coachpraktijk zo vormgeeft dat het jou en je gewenste levensstijl ondersteunt.
 • Wie jouw ideale klant is, zodat je klanten aantrekt waar jij blij van wordt en die jou ook willen betalen.
 • Wat jou uniek maakt, zodat je jezelf goed onderscheid ten opzichte van anderen.
 • Hoe je een passend aanbod maakt waar jouw ideale klanten zich door aangesproken voelen en zich daarvoor aan willen melden.
 • Hoe je je website zo inricht dat je van bezoekers betalende klanten kunt maken.
 • Hoe je pakkende teksten schrijft zodat mensen tot je aangetrokken worden.
 • Hoe je succesvolle verkoopgesprekken voert, prima prijzen vraagt en daar gewoon goed mee verdient.

 

* Voor leidinggevenden en professionals zonder eigen coachpraktijk is de opleiding ook te volgen zonder de module zakelijk succesvol. Klik hier voor meer informatie.

 

KRACHTIG COACHEN BIJ AUTISME

 

In deze module:

 • Leer je de AutismeCoachMethode met autismespecifieke coachvaardigheden, attitude en tools om je coachtrajecten te versnellen en te vergemakkelijken.
 • Maak je je coachvaardigheden eigen die niet mogen ontbreken in je repertoire als topcoach.
 • Beschik je over simpele en doeltreffende strategieën om meer aansluiting te hebben in contact met je klant met autisme.
 • Krijg je volop mogelijkheden om de coaching lichter te maken en er meer resultaat eruit te halen.
 • Leer je je klant op de beste manier te helpen, rekening houdend met zijn/haar autisme.
 • Ontdek je hoe je het jezelf als coach makkelijker maakt om te gaan met alle hectiek en heftige brandjes.

 

EEN IJZERSTERKE METHODE OM BURNOUT TE VOORKOMEN

 

In deze module:

 • Leer je de ins en outs over stress bij autisme en welke mogelijkheden er zijn om meer potentieel bij je klant vrij te maken.
 • Leer je werken met het ijzersterke stappenplan voor meer rust en minder stress bij autisme van Marja Boxhoorn.
 • Beschik je over een professionele toolkit met volop bewezen oefeningen, coachkaartjes, werkbladen, spelvormen en meer.
 • Heb je direct een kant en klaar dienstenaanbod om klanten direct te helpen naar meer rust, waarmee burnout wordt voorkomen.

 

COACHEN NAAR BETERE (WERK)RELATIES

 

In deze module:

 • Leer je hoe je klanten met autisme kunt helpen om de waardevolle collega, partner en vriend te zijn die ze willen zijn.
 • Beschik je over de nodige kennis en achtergronden om te kunnen coachen bij vraagstukken over (werk)relaties & autisme.
 • Heb je een krachtige methode met praktische materialen, werkbladen voor 1-1 coaching en groepstrainingen.
 • Kun je je huidige aanbod verbreden met een waardevol aanbod t.a.v. relaties, waar 99% van de m/v met autisme mee worstelen.

 

Triny Ressink

“Ik was net hersteld van mijn burnout en wilde graag meer vanuit mijn hart leven en werken. Zodat ik een betere balans voor mezelf zou krijgen. Met een familielid met autisme wist ik dat dit de doelgroep is waar ik voor wilde gaan. In mijn reguliere baan als coordinator in de thuisbegeleiding kan ik nu mensen met autisme en hun omgeving beter helpen. Wat nog fijner is, ik heb een eigen autismecoachpraktijk opgestart: Autisme in balans. Dat ging stap voor stap en ben er trots op dit te hebben bereikt. Inmiddels heb ik mijn eerste betalende klanten al verder mogen helpen. 

Het materiaal van Marja is heel fijn om mee te werken. Ik hoef niet zelf het wiel uit te vinden, maar kan nu, aan de hand van de coachprogramma’s mijn klanten heel goed helpen naar meer inzicht in autisme, meer rust en betere relaties. Ik heb er ook voor mezelf veel aan gehad. Door de opleiding en het materiaal heb ik nog beter geleerd om voor mezelf grenzen te stellen, meer vanuit rust te zijn en te handelen, beter te plannen, waardoor ik ook in mijn thuissituatie rustiger ben. Wat mijn partner ook heel fijn vindt 😉

Ik heb in deze opleiding weer nieuwe, andere dingen geleerd over autisme. Zoals over vrouwen met autisme en de specifieke prikkelverwerking. Hierdoor kan ik nog beter helpen, want ik help ze graag om niet meer zo te hoeven worstelen in het leven, maar te mogen zijn wie ze zijn: mooie mensen met kwaliteiten. 

Deze opleiding is een zeer complete opleiding om je te specialiseren als autismecoach. Praktisch, veel tips, trucs en ondersteunend materiaal om adequaat te kunnen coachen bij autisme. Daarnaast heb ik veel geleerd van Marja zelf en de andere autismecoaches. Marja is een warme, inspirerende persoonlijkheid. Autisme is zo verweven in haar leven, dat merk je. Ik ben erg blij dat ik de opleiding heb mogen doen en kijk er met veel voldoening op terug. Met dit stevige fundament groei ik zo verder als autismecoach binnen mijn eigen coachpraktijk ‘In Balans’.”

Triny Reesink Autisme in Balans https://www.autisme-balans.nl

INCLUSIEF BONUSSEN:

 

 • 3 exemplaren van het boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’, zodat je je klanten achtergronden en herkenbare voorbeelden mee kunt geven.

 

 • De Toolkit Rust Bij Autisme t.w.v. 497 euro welke je direct na je aanmelding al krijgt toegestuurd. Een doos vol professionele coachmaterialen waarmee je gestructureerd je klant helpt naar meer rust en minder stress.

 

 • De Toolkit Betere Relaties t.w.v. 497 waarmee je een kant en klaar coachprogramma hebt waarmee je je klanten stap voor stap helpt naar een betere relatie met partner, vriend of collega.

 

 

Dit zeggen coaches die werken met de Toolkit Rust Bij Autisme:

 

“Het werken met de Toolkit Rust Bij Autisme geeft me veel zelfvertrouwen, doordat ik zeker weet dat het gaat lukken om de klant te coachen naar rust, op wat voor manier dan ook. Dat geeft mij veel rust en ruimte, waardoor ik me zekerder voel.”  

“De kaartjes uit de Toolkit Rust Bij Autisme geven heel veel helderheid, je hebt het steeds met de klant over hetzelfde. Het kost me minder tijd om uit te zoeken: waar zit het nu. Ik heb met de materialen van de toolkit eerder de vinger op de zere plek en kom sneller tot de kern.”

“De Toolkit Rust Bij Autisme is veelzijdig te gebruiken, je hoeft niet voor elke klant hetzelfde te doen, maar het is een heldere leidraad, een handvat en vaste structuur om samen aan de slag te gaan naar meer rust. Dat geeft veel gemak.”

 

WAT KRIJG JE TIJDENS DE AUTISMECOACH

OPLEIDING

 

> 4 modules verdeeld over 16 halve online trainingsdagen, waarin je je vaardigheden als topcoach voor m/v met autisme versterkt. Deze trainingsmomenten vinden in verband met het heersende corona-virus online plaats. Je werkt samen met de groep gelijkgestemden met grote stappen aan je eigen ontwikkeling en gaat direct het geleerde toepassen bij jouw oefenclienten.

> Waardevolle online lessen waarin je zelfstandig essentiële kennis en inzichten vergaart waar je direct mee aan de slag kunt in je eigen praktijk. Zo kunnen we de live online momenten effectief benutten om de diepte in te gaan, samen te oefenen en de omslag maken naar jouw praktijk.

> Persoonlijke coaching door Marja om jouw eigen ontwikkeling als autismecoach te boosten, casuistiek te bespreken en te sparren over het opzetten en doorgroeien van jouw eigen autismecoachpraktijk.

> Deelname aan een besloten online community waarin je al je vragen en casussen kunt bespreken. Enorm waardevol, je hoeft het niet allemaal alleen te doen maar maakt gebruik van de kracht van de groep.

> Frequente online mastermindsessies om casuistiek te bespreken, jouw persoonlijke vraagstukken door te nemen en gecoacht worden naar het next level. Je leert niet alleen van je eigen vragen maar ook van de vragen van anderen.

 

 

DATA VAN DE TRAININGSDAGEN

De jaaropleiding start begin januari 2021. Gedurende het jaar zijn er diverse halve online trainingsdagen met de groep op de vrijdagochtenden. Na je aanmelding ontvang je alle datums zodat je ze ruim van te voren kunt inplannen. 

 

CERTIFICERING

Na het volgen van het hele jaarprogramma kun je in aanmerking komen voor het certificeringtraject van Gecertificeerd Autismecoach. Hiermee kom je in aanmerking voor doorverwijzingen van klanten en kun je jaarlijks jouw certificering verlengen voor deelname aan het netwerk van gecertificeerd autismecoaches. Je kennis blijft up to date en je blijft geïnspireerd met alle nieuwe ontwikkelingen. Een uniek netwerk van ambitieuze, ondernemende coaches met hart voor autisme waar je veel plezier en gemak van hebt.

 

OVER MARJA

De AutismeCoachOpleiding begeleid ik zelf. Soms samen met externe trainers met specifieke kennis en ervaring. Dankzij mijn kind met autisme ben ik altijd op zoek naar manieren, kennis en vaardigheden om beter om te gaan met autisme. Dit heeft veel rust in ons gezin gebracht en mijn passie en verlangen aangewakkerd om ook anderen daarmee te helpen. De afgelopen 15 jaar trainde en coachte ik honderden m/v met autisme. Met deze ervaring ontwikkelde ik een methode voor meer rust en minder stress bij autisme en om (werk)relaties te verbeteren. De laatste jaren geef ik mijn expertise door aan andere professionals die hier zelf ook mee verder gaan.

Ik geloof dat het voor jou ook mogelijk is een succesvolle praktijk neer te zetten, waarin je klanten met autisme heel goed helpt. Als het nu niet lekker loopt ontbreekt het je waarschijnlijk aan de juiste kennis, vaardigheden en tools. Je hebt gewoon nog wat te leren. Ondernemen is een vak apart en coachen van mensen met autisme topsport. Zodra je snapt hoe het werkt, weet wat je te doen staat en dat consequent toepast, gebeuren er mooie dingen. In mijn autismecoachopleiding ontdek je dat.

Ik leg het je stap voor stap uit, zodat je precies weet wat je kunt doen voor het krijgen van de leukste klanten. En wat je doet om ze daarna ook heel goed te helpen. Deze strategieën heb ik ruim 15 jaar zelf gebruikt en gebruik ze nog steeds. Hiermee heb ik mijn omzet jaarlijks verdubbeld.

Bekijk hieronder de video’s van twee van mijn klanten die de AutismeCoachOpleiding volgden.

Alette Boogaard autismecoach Utrecht“Ik wilde graag een eigen bedrijf starten en als autismecoach aan de slag. Deze AutismeCoachOpleiding heeft mij heel veel handvatten hiervoor gegeven. Omdat ik nog steeds een leuke en drukke baan heb als docent, doe ik het autismecoachen er nu parttime ‘bij’.

De live trainingsdagen voelden voor mij als een feestje. Een gezellige sfeer in een hele fijne omgeving. Doordat ik er een overnachting aan koppelde voelde het als verwendaagjes. Die zal ik flink gaan missen. Het is heel fijn om deel uit te maken van een inspirerende community van superfijne mensen waar je altijd terecht kunt met je vragen.

In de opleiding heb ik veel kennis en vaardigheden op het gebied van coachen van mensen met autisme gekregen. Ik begrijp deze klanten nu beter en weet dat ik ze echt kan helpen. De klanten voelen zich ook begrepen. Ze vinden het materiaal handig en duidelijk.

Het is een heel duidelijk concept. Als je deze autismecoachmethode volgt, kun je starten met coachen en zijn je klanten tevreden.

Tijdens de oefentrajecten van de opleiding ben ik mezelf ook een aantal keren flink tegen gekomen. Deze inzichten hebben mij enorm geholpen en maken dat ik nu veel meer ontspannen coach. Ik voel mij een goede coach en kan het verschil maken in het leven van mensen.

Ik heb er zoveel positieve energie van gekregen dat het de tijd dubbel en dwars waard was! De maatschappij bespaart veel geld door deze werkwijze omdat er minder hulpverlening nodig is en minder ziekteverzuim.

Ik ben erg blij met het naslagwerk en het vele en toegankelijke materiaal van Marja. Echt super! De coachprogramma’s zijn heel goed en er is niet veel vergelijkbaars op de markt. Ik wil vooral benadrukken dat het een unieke opleiding is en dat het inhoudelijk goed in elkaar zit.”

Alette Boogaard

“In mijn werk als jobcoach werk ik regelmatig met de doelgroep mensen met autisme. Daar wilde ik mij graag verder in specialiseren. Ik kwam de AutismeCoachOpleiding op het spoor. In deze opleiding krijg je veel materialen en kant-en-klare coachpakketten. Dat gaf voor mij de doorslag om deel te nemen.

Nu, een jaar later heb ik de autismecoaching-tak van Concerned op goed op poten gezet en de investering heeft zich al terugverdiend.

Ik voel me zelfverzekerd in de autismecoach-methode, en kan de toegevoegde waarde van coaching veel beter benoemen. De afgelopen tijd ben ik gestart met het aanbieden en geven van workshops en daar geniet ik van.

In eerste instantie leek het ondernemersdeel niet voor mij weggelegd omdat ik in loondienst ben. Maar het bleek juist heel interessant. Bij elke aangereikte module van de opleiding staat duidelijk aangegeven voor wie het is en wat het oplevert, dat kan ik gebruiken in mijn uitingen naar buiten toe. Ik heb nu volop tools in handen om voor de organisatie waarvoor ik werk ook voor deze autisme-tak goede marketing en specifieke acquisitie doen en daar de juiste prijs voor te vragen.

Bernike Tellegen-Hoek, Jobcoach bij Concerned

HEB JE BELANGSTELLING OM MEE TE DOEN MET DE AUTISMECOACHOPLEIDING? 

Aanmelden is alleen mogelijk na een intakegesprek. Er is een beperkte beschikbaarheid. Je kunt je nu opgeven voor dit gesprek. In dit gesprek, dat geheel vrijblijvend is, nemen we je mogelijkheden en kansen door om een succesvolle autismecoach te worden en een goedlopende praktijk te creëren of te laten groeien.

 

 * Ik ben ervan overtuigd dat de AutismeCoachOpleiding heel waardevol voor je is. Daarom geef ik je een unieke tevredenheidsgarantie. Ben je na de eerste live online training niet tevreden en meld je me dit direct? Dan krijg je het volledige inschrijfbedrag retour.

Ik kijk ernaar uit je te spreken en hoop je binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer! Eerst nog vragen? Twijfel je of deze opleiding bij jou past? Neem gerust contact op voor een orienterend gesprek.

Hartelijke groet,

Marja Boxhoorn

GRATIS EBOOK: In 7 Stappen Rust bij je Klant met Autisme

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Achtergrond

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan over de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

GRATIS: eerste stap voor meer rust en minder stress bij autisme

Voornaam
E-mailadres
Om onze nieuwsbrief met eerste stap te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacy verklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Webinar: Hoe je in 5 stappen een succesvolle autismecoach wordt

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Meld je aan voor een gratis verdiepingssessie

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?
Wat is je website?
Wat is je doelstelling voor je bedrijf?
Wat is je motivatie voor dit gesprek?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Gratis online training Coachen naar Rust Bij Autisme

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Ik ontvang graag de brochure van de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Om onze nieuwsbrief en de brochure te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacyverklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring. Voor meer info bekijk hier de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.