BESTSELLERBOEK

MEER RUST EN MINDER STRESS BIJ AUTISME

Een praktisch stappenplan voor volwassenen met autisme

 

‘Een heel helder boek met praktische tips. Een aanrader!’ Annelies Spek
 
‘Een echte aanrader voor zowel mensen met autisme, hun systeem als professionals!’ Colette de Bruin

Eenvoudig coachen naar meer rust en minder stress bij autisme, aan de hand van het boek.

Coaches, (ambulant) begeleiders, therapeuten, (gz-) psychologen en hebben met dit boek een werkend stappenplan voor stresshantering bij autisme in handen. Managers, bedrijfsartsen en HR-functionarissen krijgen met dit boek meer helderheid over de uitdagingen en mogelijkheden om medewerkers met autisme te helpen beter te functioneren op de werkvloer en hun potentieel beter te benutten.

Inmiddels heeft het boek zijn weg gevonden naar duizenden mannen en vrouwen met autisme, hun directe omgeving en zetten professionals het graag in bij hun coachings- en begeleidingstrajecten. De 7 stappen naar meer rust en minder stress bij autisme is uitgegroeid tot een praktische methodiek. Met een aanvullende toolkit met handige werkbladen, coachkaarten en diverse spelvormen hebben professionals goud in handen om hun klanten snel en effectief te helpen stress de baas te blijven.

 

Bij dit boek hoort een online werkboek met uitprintbare werkbladen van de opdrachten en nog meer tips en ideeën.

In het boek Meer rust en minder stress ontdek je:

  • Een simpele formule van 7 stappen om meer rust en minder stress bij autisme te ervaren.
  • Hoe je met slimme manieren je stress beter kunt hanteren en burnout kunt voorkomen.
  • Praktische tips en manieren voor rust in je hoofd waar je de rest van je leven profijt van hebt.

“Als professional gelezen, heel compleet en leesbaar. Ik ga het zeker gebruiken om samen met cliënten te gebruiken!”

“Boeiend boek met goede bruikbare tips en toepassingen, leerzaam en verduidelijkend. Wij hebben er veel aan gehad, en via de site die erbij hoort veel bruikbare oefeningen.”

“Ik heb het boek gelezen en vind het een erg praktisch, handig hulpmiddel voor mij als hulpverlener om stress management in te zetten bij jongeren met autisme.”

Mannen en vrouwen met autisme worstelen dagelijks met stress. Ze weten vaak niet waar ze stress aan kunnen herkennen, wat de oorzaken van stress zijn en wat ze kunnen doen om meer rust te ervaren.

In het boek Meer rust en minder stress bij autisme van Marja Boxhoorn leer je in zeven praktische stappen waar stress vandaan komt, hoe je stress-signalen kunt herkennen en wat je zélf kunt doen om beter met stress om te gaan.

Daarnaast worden je volop ideeën en mogelijkheden geboden om meer rust te creëren in je dagelijkse leven. Aan de hand van de praktische oefeningen en opdrachten, kun je bovendien zelf aan de slag om datgene wat je gelezen hebt meteen in de praktijk toe te passen.

Marja Boxhoorn executive coaching

“De 7 stappen die in het boek beschreven worden geven een heldere, overzichtelijke en complete route weer naar meer rust. In mijn praktijk als autismecoach merk ik dat het voor klanten erg prettig is om zo gestructureerd stap voor stap te kunnen toewerken naar meer rust. Het komt geregeld voor dat klanten al bepaalde onderdelen van het stappenplan kennen, maar niet het geheel en niet zo gedetailleerd en praktisch als dat hier omschreven wordt. Daarbij is het naast de coachingsgesprekken en prettig leesbaar naslagwerk. Gesprekken kunnen intensief zijn en dan is het fijn voor de klant om de theorie thuis nog eens na te kunnen lezen.

Ook al zijn de situaties anders, wat ik bij al mijn klanten terug zie, is dat ze meer gevoel van invloed krijgen op hun leven, ze worden minder overspoeld door alles wat gebeurt. Ze weten makkelijker wat ze kunnen doen als er toch weer iets heftigs gebeurt. Een andere grote winst is het beter kunnen aangeven van grenzen. Partners en ouders raad ik aan om het boek te lezen, zodat het ook voor de directe omgeving duidelijker en rustiger wordt.

Als autismecoach vind ik het heel prettig om deze methode als leidraad te gebruiken. Zo weet ik zeker dat ik mijn klanten een complete eigen handleiding naar een prettig levenstempo bied.

Marja heeft met dit boek haar expertise en praktijkervaringen zeer toegankelijk gemaakt voor zowel mensen met autisme, hun directe omgeving en zeker ook voor autismecoaches. Ook als je al veel ervaring hebt, juist omdat het boek zo compleet is.”

Karin Simonis-Wigbels

Gecerticeerd Autismecoach, Mooi Life Coaching

 

 

 

 

GRATIS EBOOK: In 7 Stappen Rust bij je Klant met Autisme

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Achtergrond

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan over de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

GRATIS: eerste stap voor meer rust en minder stress bij autisme

Voornaam
E-mailadres
Om onze nieuwsbrief met eerste stap te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacy verklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Webinar: Hoe je in 5 stappen een succesvolle autismecoach wordt

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Meld je aan voor een gratis verdiepingssessie

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?
Wat is je website?
Wat is je doelstelling voor je bedrijf?
Wat is je motivatie voor dit gesprek?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Gratis online training Coachen naar Rust Bij Autisme

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Ik ontvang graag de brochure van de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Om onze nieuwsbrief en de brochure te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacyverklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring. Voor meer info bekijk hier de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.