Marja Boxhoorn - Autismecoachopleiding

EFFECTIEF COACHEN BIJ AUTISME 

Online training voor coaches en leidinggevenden van (jong)volwassenen met autisme  die veel meer effect willen hebben van hun coaching.

> ONTDEK HOE JIJ M/V MET AUTISME ZO GOED MOGELIJK KUNT COACHEN

> LEER HOE JE MOEITELOZER & IN MINDER TIJD PRACHTIGE RESULTATEN BEREIKT

> VERWERF DE BESTE VAARDIGHEDEN EN TOOLS WAARMEE JIJ HET MAXIMALE UIT JE COACHEE HAALT

WIL JIJ OOK MEER UIT JE COACHGESPREKKEN MET M/V MET AUTISME HALEN, ZODAT ZIJ DAADWERKELIJK STAPPEN ZETTEN?

 

Dan leven een of meer van deze vragen waarschijnlijk ook bij jou:

 • Zit ik wel op de goede weg in het coachtraject of zijn er betere, andere of misschien snellere manieren om de ander met autisme van A naar B te brengen.
 • Hoe kan ik beter aansluiten bij de ander, zodat er een goede werkrelatie is als uitgangspunt voor de coaching?
 • Hoe kan ik sturen op blijvende gedragsverandering, zodat de ander zelfredzamer wordt.
 • Hoe voorkom ik dat ik blijf hangen in brandjes blussen en discussiëren, en bevorder ik dat de ander echt stappen zet richting het gewenste coachdoel.
 • Hoe kan ik coachen als er veel stress bij de ander is?
 • Wat kan ik doen om de ander te helpen relaties beter te hanteren; wat is haalbaar en hoe doe je het?
 • Hoe kan ik de sterke kanten van de ander benutten, zodat hij of zij beter gaat functioneren?
 • Welke praktische tools en handvatten kan ik inzetten om goede resultaten te bereiken?
 • Hoe houd ik mezelf in balans temidden van de vaak heftige problematieken?

JE BENT NIET DE ENIGE. COACHEN BIJ AUTISME IS OOK KNAP INGEWIKKELD.

Bij autisme werkt het allemaal net anders. Zelf heb ik ook jarenlang geworsteld met het coachen. Ik voelde me in de eerste jaren onzeker. Ook al heb ik zelf een kind met autisme en daardoor veel ervaring, ook al had ik een goede coachopleiding gedaan, had ik heel veel boeken versleten, ik bleef bang dat ik nog niet genoeg wist. Ik voelde dat ik de mensen met autisme in de steek liet omdat ik hen niet zo goed kon helpen als ik wilde.

Als je ze niet goed kunt helpen kunnen zij niet goed functioneren op het werk en in de samenleving. Hun gezinnen leiden eronder, huwelijken gaan stuk, vriendschappen worden verbroken. En dat is heel jammer. Je laat daarmee uiteindelijk hen en hun omgeving in de steek.

Marja Boxhoorn - Autismecoachopleiding

EEN SUCCESVOLLE AUTISMECOACH IS EEN KEI IN AANSLUITEN, STRUCTUUR AANBRENGEN EN WEET HOE HIJ AAN DE JUISTE KNOPPEN DRAAIT OM RESULTAAT TE BEREIKEN.

 

HOE JE DAT PRECIES DOET LEER IK JE GRAAG IN DE TRAINING EFFECTIEF COACHEN BIJ AUTISME

 

DIT IS WAT JE ONTDEKT IN DE ONLINE TRAINING EFFECTIEF COACHEN BIJ AUTISME:

 

 • Je leert de AUTISMECOACHMETHODE met autismespecifieke coachvaardigheden, attitude en tools om je coachtrajecten te versnellen en te vergemakkelijken.

 • Je beschikt over twee kant en klare coachprogramma’s waarmee je stap voor stap kunt coachen naar MEER RUST & MINDER STRESS en BETERE (WERK)RELATIES.

 • Je maakt je autismespecifieke COACHVAARDIGHEDEN eigen die niet mogen ontbreken in je repertoire als topcoach van mensen met autisme.

 • Je beschikt over simpele en doeltreffende STRATEGIEËN om meer aansluiting te hebben in contact met je coachee met autisme.

 • Je krijgt volop mogelijkheden om de coaching VOOR JEZELF LICHTER te maken en er meer resultaat eruit te halen, zonder brandjes te blijven blussen en zelf veel stress ervan te ervaren.

 • Je leert je coachee OP DE BESTE MANIER TE HELPEN, rekening houdend met zijn/haar autisme.

 

JE LEERT PRECIES DE METHODE WAARMEE IK ZELF MIJN KLANTEN JARENLANG SUCCESVOL COACHTE.

 

 

Karin Simonis-Wigbels autismecoach voor ouders met autisme“Door de AutismeCoachOpleiding heb ik helderder gekregen wie mijn ideale klanten zijn. Dat geeft mij richting. De praktische werkbladen en opdrachten uit de opleiding hebben eraan bijgedragen dat ik beter weet wie ik kan helpen met welk aanbod. Ik weet hoe ik structuur in de gesprekken kan aanbrengen en een gericht aanbod kan doen met betrekking tot stresshantering. Ik voel me blij over de opluchting en blijdschap van mijn klanten en de resultaten die mijn klanten tot nog toe bereikt hebben. En, ik had na 6 maanden de investering van de opleiding er al uit! Het was een goede keus. Ik ben passende pakketjes gaan ontwikkelen. Door de opleiding realiseerde ik me mijn stoeipartij met het vragen van de juiste prijs. Daar zal vast al doende nog wat in veranderen. Ik begin nu bij wat ik prettig vind, wetend dat ik altijd aan kan passen. Mijn grootste doorbraak is dat ik betalende klanten heb die tot nog toe ook nog eens tevreden zijn J. Het voelt nu zo écht!”

Karin Simonis – Wigbels   www.mooilifecoaching.nl

WAT GEBEURT ER MET JOU (EN JE COACHPRAKTIJK) ALS JIJ DE ANDER MET AUTISME WEL VAN A-B KUNT BRENGEN? WAT BETEKENT DIT VOOR JOUW LEVEN?

Hoe zou je je dan voelen over jezelf? Wat zou er dan voor jou en de ander met autisme mogelijk zijn? Door de mensen met autisme heel goed te helpen gaan zij succesvol zijn in werk en leven. Je bent van wezenlijk belang voor deze mensen die zitten te snakken naar jouw hulp en ondersteuning. Met jouw hulp kunnen ze carrière maken, hoge(re) posities bereiken, fantastische partners en ouders zijn. Dat geeft jou enorm veel voldoening. Het geeft zin aan je leven. Je draagt bij aan een betere wereld. Hoe cool is dat?

WAT KRIJG JE ALS JE JE AANMELDT VOOR DE ONLINE TRAINING LEER EFFECTIEF COACHEN BIJ AUTISME?

In de tweewekelijkse lessen leg ik je stap voor stap uit wat jij kunt doen om goed te coachen bij autisme. Je krijgt praktijkvoorbeelden en volop ideeën. Je krijgt alle tips en trucs die ik in de afgelopen 10 jaar stukje bij beetje bijeen heb gesprokkeld en die effectief blijken. Ook krijg je structuren, scripts en stappenplannen zodat je precies weet wat je moet doen en hoe.

 

Je kunt direct starten met de online training Effectief Coachen Bij Autisme. Gedurende een half jaar doorloop je de 3 onderstaande modules in tweewekelijkse lessen. 

 

Dit is wat je gaat leren:

 

Module 1: KRACHTIG COACHEN BIJ AUTISME

> Je ontdekt hoe je optimaal aansluit bij de ander met autisme zodat je ook daadwerkelijk kunt coachen.

> Je leert hoe je de regie kunt houden zodat jij vol zelfvertrouwen coacht en de ander stappen in zijn ontwikkeling zet.

> Je leert de vaardigheden en strategieën om effectief te coachen waarmee twijfel en verwarring omgezet worden in duidelijkheid en actie.

 

Module 2: COACHEN NAAR MEER RUST EN MINDER STRESS

> Je leert precies waarom mensen met autisme zoveel stress ervaren en hoe jij kunt helpen burnout te voorkomen.

> Je leert werken met het ijzersterke stappenplan ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ en ontdekt hoe je met werkbladen, kaartjes en spelvormen je coachee volop inzichten geeft in meer rust.

> Je ontdekt allerlei effectieve werkvormen en mogelijkheden om snel, effectief en blijvend te helpen rust te ervaren..

 

Module 3: COACHEN NAAR BETERE (WERK)RELATIES

> Je leert hoe je (jong)volwassenen met autisme goed kunt helpen om de waardevolle collega, partner en vriend te zijn die ze willen zijn.

> Je ontdekt de nodige kennis en achtergronden om te kunnen coachen bij vraagstukken over (werk)relaties & autisme.

> Je hebt een krachtige, stap voor stap methode met praktische materialen, werkbladen voor 1-1 coaching en groepstrainingen om te coachen naar betere (werk)relaties.

DAT IS NOG NIET ALLES, JE KRIJGT OOK NOG VIJF HELE GAVE BONUSSEN TWV RUIM 2000 EURO!

> 01.  DE TOOLKIT RUST BIJ AUTISME WAARMEE JE JE KLANTEN SNEL EN EFFECTIEF HELPT NAAR RUST IN HUN HOOFD TWV 497,-

> 02.  DE TOOLKIT BETERE RELATIES, EEN COMPLEET EN KANT EN KLAAR COACHPROGRAMMA VOOR BETERE (WERK)RELATIES TWV 497,-

> 03.  EEN TOEGANGSBEWIJS VOOR HET EVENT KRACHTIG COACHEN BIJ AUTISME OP 3 OKTOBER ’19 TWV 347,-

> 04. EEN EXEMPLAAR VAN HET BOEK MEER RUST EN MINDER STRESS BIJ AUTISME TWV 22,50

> 05. MAANDELIJKSE VRAGENSESSIES WAARIN JE MIJ OM ADVIES KUNT VRAGEN OVER HOE JIJ EFFECTIEVER KUNT COACHEN BIJ AUTISME

Deze cadeau’s zijn samen ruim 2000 euro waard, maar jij krijgt ze cadeau.

DEZE TRAINING IS NIET VOOR IEDEREEN!

Niet iedereen is geschikt voor deze methode. Het is de bedoeling dat je frequent met (jong)volwassenen met autisme in contact bent en voor wie jij een coachende rol hanteert. Bijvoorbeeld als:

 • autismecoach
 • jobcoach
 • begeleider
 • leidinggevende
 • HR manager
 • bedrijfsarts
 • coachend ouder
 • coachend partner

Herken jij je hierin? Dan is dit geschikt voor jou. Je ontdekt hoe je (jong)volwassenen met autisme heel goed kunt coachen. Pas je het meteen toe, dan zie je de resultaten van je coaching al op korte termijn stijgen.

Dianne van der BurgIk wilde juist praktische vaardigheden om goed te kunnen coachen, zodat de klanten echt grote stappen konden zetten. Ook wilde ik leren hoe ik het ondernemerschap kon vormgeven, om een succesvolle praktijk neer te kunnen zetten. Ik wilde leren hoe ik klanten kan werven zodat ik ook daadwerkelijk mensen met autisme in mijn eigen praktijk kan gaan helpen met mijn waardevolle diensten.

Ik kwam de AutismeCoachOpleiding van Marja Boxhoorn op het spoor en besloot er voor te gaan. Ik heb belangrijke vaardigheden geleerd en heb nu een set aan tools die ik direct in de coaching in kan zetten. Het direct praktiseren met klanten maakte het heel levend. Mooi om te zien wat bijvoorbeeld de 7 stappen naar rust kunnen bewerkstelligen bij de klanten. Het was ook heel fijn om samen met de andere deelnemers aan de slag te gaan.

En nu? Mijn bedrijf staat. Ik heb een mooie website met mijn eigen aanbod, een mooie werkruimte en positieve reacties van de eerste klanten die ik heb geholpen. In de toekomst zie ik mezelf naast 1-1 mensen helpen ook iets met groepen doen. Daar kan ik nu verder aan bouwen.

Dianne van den Burg https://spectrum-coach.nl

Je hoeft niet super zelfverzekerd te zijn

Het gaan erom dat je een warm hart hebt voor mensen met autisme. Het zal een verademing voor je zijn om te ontdekken hoe relaxed coachen kan zijn ondanks de vaak complexe problematiek. Weten hoe je iets moet doen maakt dat je zekerder voelt over jezelf. Vanuit dit zelfvertrouwen straal je iets uit waardoor de ander met autisme eerder met je aan de slag wil en durft aan te nemen wat je aanreikt.

Je kunt ook meedoen als je (nog) geen coachpraktijk hebt

De methode om goed te coachen bij autisme is toepasbaar in elk fase van je ontwikkeling als coach. Je hoeft geen praktijk te hebben. Het enige wat nodig is, is dat je met mensen met autisme coachende gesprekken voert. Leidinggevenden of HR managers die iemand met autisme in zijn of haar team heeft zijn vaak op zoek naar manieren om meer potentieel uit hun werknemers te halen. Als moeder van een kind met autisme was ik zelf de coach van mijn kind en dan zijn autismespecifieke coachvaardigheden en tools goud waard. Net als dat je een partner met autisme hebt. Het kan het leven zoveel makkelijker maken.

 

WAT DE TRAINING EFFECTIEF COACHEN BIJ AUTISME JE KAN OPLEVEREN

Stel jezelf eerst de vraag: hoe goed coach ik nu? En welke kansen en mogelijkheden laat ik nu liggen omdat ik niet over de juiste vaardigheden of tools beschik? Wat loop ik mis?

ALS JIJ DEZE VAARDIGHEDEN TOEPAST IN JE COACHING DAN:

> Weet je wat jij kunt doen om mensen met autisme heel goed te coachen.

> Krijg je meer rust en zekerheid in het coachen.

> Kost het coachen je minder tijd en energie.

> Heb je veel meer impact op je coachee.

> Heb je de juiste tools en vaardigheden in huis waarmee je zoveel meer kunt bereiken met je coachee.

> Weet je hoe je je coachgesprekken en traject zo in kunt richten dat je coachee zich erin kan ontspannen en ontwikkelen.

> Beschik je over technieken, tools en vaardigheden waarmee je het leven van je coachee positief verandert.

> Je resultaten zijn van een andere orde dan voorheen.

> Kun je ook moeilijke coachees met autisme helpen.

Veelgestelde vragen

Ik heb al een diverse opleidingen gedaan. Heeft het dan nog zin om deel te nemen?

In de online training Effectief coachen bij autisme zal je vast wat bekende dingen tegenkomen. Maar veel van wat ik bied, zul je niet in een reguliere opleiding tegenkomen. Je krijgt een mix van traditionele en slimme coachmethodes en bewezen effectieve tools die helpend zijn in de coaching van mensen met autisme.

Ik ben geen coach, is deze training dan geschikt voor mij?

Ja, deze training is zowel geschikt voor startende coaches die hun werkwijze willen verbreden en verdiepen en tools willen uitbreiden. Als je met mensen met autisme werkt en hierin je coachvaardigheden wilt en kunt inzetten bied dit programma je enorm veel waardevolle kennis en vaardigheden waarmee jij hen veel beter kunt helpen. Zo hoef je niet het wiel uit te vinden, maar kun je toepassen wat nodig is om te doen.

Is een online programma voldoende om een goede coach te worden?

Een goede coach voor mensen met autisme word je niet alleen door te lezen. Oefening en ervaring zijn belangrijk. Daarom krijg je in de training allerlei verschillende opdrachten en oefeningen. Je kiest hierbij zelf wat je wilt doen en wat passend is voor jouw situatie. Ik zal je uitdagen de diepte in te gaan en je comfort zone af en toe te verlaten. Door het programma zo te doorlopen krijg je de inzichten, methodes en de vaardigheden die nodig zijn om mensen met autisme effectief te begeleiden. 

Ik ben in de periode dat de training wordt gegeven met vakantie of heel erg druk op mijn werk. Kan ik dan wel meedoen?

Zeker, je krijgt 5 jaar lang toegang tot de lessen en kunt alles op je eigen tempo doorlopen. Als je op vakantie bent, kun je als je wifi hebt eventueel ook doorgaan met de opdrachten. Als je niet bij het eendaagse event aanwezig kunt zijn, kun je meestal met een volgende meedoen. In een half jaar is de kans groot dat je eens een tijdje niet mee kan doen. Gelukkig kan alles op eigen tempo.

Verdient je investering zich terug?

Wat je in ieder geval zeker weet is dat als je geen stappen maakt in je ontwikkeling tot goede coach voor mensen met autisme dat je minder grote stappen bij de ander met autisme bereikt en dat het je meer moeite kost. Pas je dit wel toe dan kunnen er geweldige dingen gebeuren. Denk aan kortere, maar toch hele effectieve coachgesprekken die jou een enorme vooruitgang bij je klant veroorzaken. Coachtrajecten die je minder energie kosten, enthousiaste klanten die anderen naar je doorverwijzen, een productievere werknemer of een betere partner relatie. Dat is veel waard.

Wat is de tijdsinvestering?

Elke twee weken krijg je een digitale les toegestuurd waar je zelf mee aan de slag gaat. Een deel van je tijdsbesteding is het bestuderen van de lessen. Daarnaast ga je er direct mee in je eigen praktijk mee aan de slag. Tijd die je met je huidige klanten al hebt, of die je met een oefenklant afspreekt. Reken op zo’n 2 uur per week.

Kan ik alle materialen downloaden?

Alle materialen (muv video’s) kun je opslaan op je computer, tablet of telefoon waardoor je alles altijd en overal kunt bekijken en naslaan.

Heb je nog andere vragen?

Stuur een mail naar info@autismecoach.nl We helpen je graag verder.

 

Lijkt het je interessant om mee te doen?

Meld je dan aan door op een van de twee onderstaande buttons te klikken. Direct na je (eerste) betaling ontvang je meer details over jouw deelname.

 

Privacy Voorkeuren

Necessary

Advertising

Analytics

Other

GRATIS EBOOK: In 7 Stappen Rust bij je Klant met Autisme

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Achtergrond

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan over de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

GRATIS: eerste stap voor meer rust en minder stress bij autisme

Voornaam
E-mailadres
Achtergrond
Ik ga akkoord dat ik de gratis tips en inspiratie over professioneel omgaan met m/v met autisme ontvang, inclusief de gratis eerste stap voor meer rust en minder stress bij autisme. Van de gratis tips kan ik me ieder moment afmelden.
Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacyreglement

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Webinar: Hoe je in 5 stappen een succesvolle autismecoach wordt

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Brochure 1-jarige AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Brochure aanbod AutismeCoach

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Meld je aan voor een gratis verdiepingssessie

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?
Wat is je website?
Wat is je doelstelling voor je bedrijf?
Wat is je motivatie voor dit gesprek?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Gratis online training Coachen naar Rust Bij Autisme

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.