STOPACTIE! TOT 9 OKTOBER ’23 NOG VERKRIJGBAAR,
DAARNA NIET MEER!
Dag(en)
:
Uur(s)
:
Minute(s)
:
Second(s)
ONTSPANNEN OMGAAN MET AUTISME
Online training voor partners, ouders en collega’s van volwassenen met autisme.
Ontdek hoe je ontspannen omgaat met volwassenen met autisme en samen meer plezier ervaart.

–> Heb je het gevoel dat je niet doordringt tot je partner, volwassenen kind, vriend of collega met autisme(kenmerken)?
–> Heb je al honderd keer gedacht: mag het ook wat makkelijker?
–> Geef je jezelf dag in dag uit 300% en slurpt dat alle energie weg?
Hoe zou het voor je zijn als je meer ontspannen gesprekken kunt voeren, wetend dat jouw boodschap overkomt en dat jullie contact makkelijker is?
- Stop met doen wat niet werkt en begin met doen wat wel werkt bij autisme
- Gemaakt om makkelijker om te gaan met slimme mensen met autisme(kenmerken)
- Ideaal voor partners, ouders, vrienden en collega’s van
- Thuis rustig bekijken en in je eigen praktijk toepassen

Iedereen kent wel iemand met autisme
Omgaan met iemand met autisme is echt niet altijd gemakkelijk. Ik weet nog dat ik zelf wanhopig graag wilde weten hoe ik beter om kon gaan met mijn kind met autisme. Als hij weer bizar gedrag vertoonde op een feestje. Als er een en al weerstand was en ik niet voorbij de halsstarrigheid kwam. Als er geen beweging in hem was te krijgen. In ieder geval niet die richting die ik wilde. Ik voelde me miserabel als anderen mij vermeden, omdat ik die moeder was van dat vreemde kind.
De pijn, de moeite en het verdriet. Het was de tijd dat ik mij zo overspannen voelde dat ik blij was als hij buiten de deur was. En zodra hij weer terug was, ik weer naar beneden mieterde omdat de waarheid weer keihard binnenkwam: autisme gaat niet over. De wanhoop van hoe dan wel… Het zijn geen fijne herinneringen. Ik voel weer de pijn in mijn hart. En ik zie om mij heen dat zoveel mensen met hetzelfde worstelen. Dat raakt me.
De afgelopen 15 jaar heb ik voor mijn gevoel het wiel uitgevonden. Er waren weinig methoden bekend om met kinderen met autisme om te gaan. Ik had het gevoel dat ik op mezelf was aangewezen. Daarom leerde met vallen en opstaan wat werkte. Waardoor mijn kind zich heeft ontwikkeld tot een fantastische jongeman met zoveel capaciteiten en mogelijkheden. Ik leerde hoe ik mezelf staande kon houden, ondanks alle angst en onzekerheid. Die moeite wil ik jou besparen.
Ik ben nu supertrots op mijn autismeheld, mijn kind, en gun het anderen met autisme ook om zo’n topper in zijn omgeving te hebben. Je hoeft het niet alleen te doen.
Ik gun jou ook om voorbij het autisme te kijken, naar wat voor prachtig persoon iemand echt is. En dat je inziet hoe je iemand met autisme wèl kunt benaderen. Zodat je van die koestermomentjes hebt van echte verbinding. Ik wil zo graag dat je ook relaxed de dagelijkse huis-tuin-en-keukengesprekken voert. Net zoals het maken van plannen voor je vakantie, dat werkoverleg, die les, het consult of adviesgesprek. Dat je begrijpt waar het soms zo lastig mee om te gaan gedrag vandaan komt en dat het vaak geen onwil is maar onmacht. En dat je plezier samen hebt. Dat je weet dat het goed is, dat je goed doet. Ook als het gaat over ‘the real stuff’.
“Doordat ik meer inzicht heb gekregen in autisme vind ik zelf meer rust waardoor ik ook meer vertrouwen heb gekregen in de toekomst van mijn kind. Ik heb geleerd hoe ik gesprekken kan voeren en welke vragen ik kan stellen en dat heeft een positief effect. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn dochter in sommige gevallen zelf haar eigen tempo kan laten kiezen en zelf kan laten inplannen.We gaan met kleine stapjes vooruit, en dat is ook vooruitgang. Ik ben erg blij met de cursus Ontspannen omgaan met autisme.”
“Nu mijn dochter 15 jaar is en puber, trekt zij zich steeds meer terug. Ik ging vaak veel te snel voor haar omdat ik vergat dat zij autisme heeft. Door wat ik geleerd heb, lukt het mij nu om onze gesprekken laagdrempelig te houden en kan ik beter achterhalen wat er werkelijk aan de hand is. Daardoor komt ze eerder bij mij als er iets is.
Het lukt ook beter om haar te motiveren. Bijvoorbeeld om haar tijd in te plannen en om leuke dingen te kiezen die ze wil doen in vakanties. Ook doen we meer dingen samen nu. Ik weet haar nu te stimuleren om eerst zelf te denken en help haar daarna met de oplossing. Ze doet haar best! En ik mag meer aan mijn eigen grenzen denken. Ook dat heb ik geleerd in deze training.”
“Dat mijn eigen gedrag heel veel invloed heeft én dat ik ook lief moet zijn voor mijzelf, was mijn grootste leerpunt.
Omdat onze puber met autisme nu ook een dwangstoornis heeft, is het heel belangrijk voor ons dat we ontspannen met hem kunnen omgaan. Met de informatie uit de training lukt dat nu beter.
Het is ook fijn dat we de leerstof kunnen teruglezen om een verklaring op te zoeken als het een keer iets minder goed gaat.
Ik heb een heleboel tips gekregen waar ik dagelijks veel aan heb. We houden nu veel meer rekening met onze eigen emoties, meningen en oordelen, en hebben houvast aan alle concrete tips hoe we een boodschap goed kunnen overbrengen.”
Er zijn volop manieren die wel werken
Dat is precies wat ik je gun en help je daar graag bij. In deze compacte online training Ontspannen Omgaan Met Autisme. Wat je hier krijgt kun je 1-1 toepassen in je dagelijkse gesprekken en contacten met mensen met autisme.
Herken je dit?
Je wilt de ander met autisme op de beste manier helpen, zonder jezelf weg te cijferen.
Je wilt de ander met autisme beter begrijpen waarom hij of zij zo heftig reageert op veranderingen, kritiek of ‘niets’.
Je wilt graag weten wat je precies kunt doen of laten, waardoor je makkelijker met de ander om kunt gaan, een band opbouwt en een goede relatie ervaart.
Aan jouw inzet mankeert het niet, maar als je beter weet wat er omgaat in het hoofd van iemand met autisme kun je er beter rekening mee houden. De prikkelgevoeligheid, de moeizame gesprekken en contacten; veel mensen met autisme zitten gewoon anders in elkaar. Ze hebben vaak allerlei (onzichtbare) problemen waardoor het moeilijk is om te helpen en ontspannen samen te zijn.
“Met werk en kids met ASS komt er best wat op ons af. Dat geeft stress. Nu lukt het steeds vaker om extra stress te voorkomen en voor rust en ontspanning te zorgen. Ook (moeilijke) gesprekken voeren en afronden gaat steeds beter. Op zijn werk ervaart mijn partner minder stress en is hij minder bang om promotie mis te lopen.
We hebben meer structuur gevonden en veranderingen kosten minder tijd. Er is meer qualitytime samen, met de kinderen, en ook voor onszelf.
We gaan samen verder om nog meer mooie vooruitgang te vinden, want de ontspanning is al duidelijk vertienvoudigd. En al zijn er nog steeds ups en downs, we dansen nu samen op het ritme van ons leven in plaats van ertegen te vechten.”
Hoe zou het zijn om:
Heftig gedrag beter te snappen en weten hoe je erop kunt reageren.
Te kunnen ontspannen in contact waardoor je minder energie verliest en je meer verbinding en gesprek hebt.
Elke dag de vruchten kunt plukken van een aanpak die werkt.
Vind je dit interessant?
Dit is wat het je kan opleveren als je meedoet:
Hoe autismegedrag snel te herkennen, waardoor je eerder weet wat te doen of te laten (inclusief checklist)
Hoe je de ander liefdevol kunt zeggen hoe bepaalt gedrag bij jou overkomt en wat het met je doet
Wat je kunt doen als er gedoe is tussen mensen met autisme en hun baas, familie of vrienden
Hoe je samen meer quality time en plezier hebt in plaats van steeds te mopperen en bij te sturen
Hoe je omgaan met angst, boosheid en verdriet van de ander, zonder er zelf wakker van te liggen
Hoe je laagdrempelig kunt helpen bij stress, relaties en werk, zonder direct de hulpverlener uit te hangen
Hoe je voorkomt dat je zelf bakken vol energie verliest maar ook energie opdoet, zodat je er toch voor de ander kunt zijn als het nodig is
En nog veel meer...

Voor wie is het bedoeld?
Deze online training is niet voor iedereen geschikt.
Het is niet voor jou als:
- Je tevreden bent met hoe het nu gaat en geen verandering wilt.
- Niet gelooft dat mensen met autisme wat extra moeite van jou waard zijn.
- Liever wacht tot lastige situaties vanzelf weer overwaaien.
- De verantwoordelijkheid bij anderen neerlegt en vindt dat de ander met autisme zich maar ‘normaal’ moet gedragen.
Als je nog helemaal blanco bent ten aanzien van autisme, je bijna nooit contact hebt met, of een negatieve kijk op mensen met autisme hebt is dit dus niet voor jou.
Deze online training is wel voor jou als:
- Je frequent contact hebt met een (jong)volwassene met autisme
- Je echt op zoek bent naar manieren om het contact te verbeteren
- Je open minded bent en leergierig
- Je gelooft in de mogelijkheden en kwaliteiten van mensen met autisme.
- Absoluut het beste voorhebt met mensen met autisme.
Waar het je wel mee gaat helpen is om het contact en de relatie met iemand met autisme naar een hoger plan te tillen. Echte verbinding, tweerichtingsverkeer en het beste uit elkaar halen vanuit waardering en respect. Als dat is waar jij naar op zoek bent, then be my guest!

‘Welbedankt voor je altijd weer bondig en to-the-point formuleren van hoe autisme inwerkt op ons leven en dat van onze naasten. Ik lees je graag!’
“ Door de training Ontspannen Omgaan met Autisme kan ik beter relativeren omdat ik veel meer weet over autisme en welk gedrag daaruit voorkomt. Ik kan gedrag nu ook benoemen en bespreekbaar maken. Ik zie de voordelen van minder prikkels en vakanties ga ik nu met veel meer rust tegemoet.”
“Deze training geeft voor mij en mijn autismeheld waardevolle eye-openers waardoor wij het nog gezelliger hebben met elkaar en samen gelukkiger kunnen zijn.
We zijn echt zó blij dat wij jou en jou website hebben gevonden!!! Je bent een engel!”
“Marja raakt vaak precies die onderwerpen waar ik tegen aanloop.”
‘Wat heerlijk om elke keer weer tips onder ogen te krijgen. Het houdt me scherp en helpt me om elke dag weer bewust om te gaan met mijn dochter met autisme.
Hierdoor is de omgang met haar een stuk beter geworden.’
Wat ga je leren in de online training Ontspannen Omgaan Met Autisme?
Deze online training is helemaal gericht op jongeren en volwassenen met autisme en opgebouwd uit 11 onderdelen, ieder met een eigen thema. Elke les heeft een video, een werkboekje en volop praktische tips voor een meer ontspannen omgang met een partner, puber of collega met autisme.
-
Zo zit je partner, puber, collega met autisme in elkaar
-
Zo werkt de ‘gebruiksaanwijzing’
-
Zo heb je tweerichtingsverkeer in jullie gesprekken
-
Zo krijg je samen een rustiger leven, ook als de stress oploopt
-
Zo ga je om met boosheid, drama en deprigedoe
-
Zo heb je samen vaker plezeir en een glimlach op je gezicht
-
Zo help je zonder de hulpverlener uit te hoeven hangen
-
Zo word de relatie met je auti-partner warmer
-
Zo houd je het gezellig in huis met je auti-puber
-
Zo komen de superpowers op het werk wel tot zijn recht
-
Zo rolt je puber wel door een opleiding heen en haalt zijn papiertje
Wat krijg je als je meedoet?
Geteste methodes om ontspannen om te gaan met je partner, (jong)volwassen kind, vriend of collega met autisme(kenmerken)
Gedurende 5 maanden krijg je om de week de lessen toegestuurd per mail. Deze bevatten compacte informatie, inzichten, voorbeelden en concrete tips en handvatten, waardoor je meer ontspannen omgaat met iemand met autisme.
Elke les bestaat uit een video, een werkboek en allerlei praktische tips waar je mee aan de slag gaat.
Je doet mee op het moment dat het jou uitkomt. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone.
100% gericht op de praktijk dus direct toepasbaar.
Je houdt 1 jaar toegang tot de videolessen, zodat je het in je eigen tempo kunt volgen vanuit je eigen huis.
PLUS 4 WAARDEVOLLE BONUSSEN!
BONUS 1:
MAANDELIJKS EEN LIVE ONLINE Q&A TWV ONBETAALBAAR
Je kunt maandelijks je vragen stellen over deze online training en de toepassing daarvan in jouw situatie en we geven je persoonlijk advies. Want je krijgt net als de andere deelnemers toegang tot online vragensessies. Je ontmoet hier de andere deelnemers en zult merken dat je zoveel herkenning hebt en met en van elkaar leert. Alleen deze sessies zijn al onbetaalbaar. De vragensessies worden ook opgenomen, zodat je ze altijd nog achteraf kunt beluisteren. En, er staan al talloze opnames klaar zodat je kunt leren van eerdere sessies.

BONUS 2:
EEN EXEMPLAAR VAN HET BOEK MEER RUST EN MINDER STRESS BIJ AUTISME TWV 25 EURO
In het boek Meer rust en minder stress bij autisme, van Marja Boxhoorn ontdek je de simpele formule van 7 stappen om meer rust en minder stress te ervaren. Met een gratis online werkboek om er direct mee aan de slag te gaan. Je ontvangt het boek binnen twee weken na je bestelling in je brievenbus.

BONUS 3:
EEN MASTERCLASS OVER ZELFZORG
In deze extra masterclass ontdek je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen waardoor je er beter voor de ander met autisme kunt zijn. Want niemand heeft er iets aan als jij jezelf in een burnout werkt. Ontdek in deze masterclass hoe je meer balans voor jezelf creëert, ook als het soms moeilijk is.

BONUS 4:
HET EBOOK HET WAT EN HOE OVER WARME RELATIES BIJ AUTISME TWV 25 EURO
In dit ebook ontdek je aan de hand van de symptomen van autisme waarom relaties moeilijk kunnen zijn, wat de impact is en welke uitstekende mogelijkheden er zijn om relaties te verbeteren als coach, leidinggevende, partner, ouder.

Je kunt nu meedoen voor € 297 inclusief BTW.
“Wij zijn jou heel erg dankbaar voor je mooie website en alle mogelijkheden die je biedt om beter te begrijpen wat autisme nou inhoudt en hoe er plezierig mee om te gaan. Wij hebben nu al zoveel geleerd en ontspanning ervaren terwijl wij jouw website nog maar 2 maanden geleden hebben ontdekt. Hoe effectief is dát! Top!?”
‘Deze tips houden me bewust en bij de les. Dank je wel dat je zoiets moois en belangrijks hebt opgezet! Compliment.’
“We zijn heel blij met al het materiaal dat je ons deelde. Wat een volledige training is het!”
Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je aanmeldt?
Blijf er niet mee zitten. Lees hieronder de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons even op info@autismecoach.nl
Veel gestelde vragen over deze online training:
Vraag: Hoeveel lessen krijg ik?
Antwoord: Je krijgt elke twee weken per mail een les toegestuurd. Dat zijn er 11. Je bekijkt ze gewoon op het moment dat het jou uitkomt. Het is lekker praktisch en bedoelt om direct in je praktijk toe te passen aan de hand van concrete oefeningen.
Vraag: Hoe lang duurt de online training?
Antwoord: De lessen worden je in een tijdsbestek van 5 maanden toegestuurd per mail, elke twee weken een. Je houdt een jaar lang toegang tot de lessen, zodat je het op je gemak kunt volgen vanuit je eigen huis en als het jou uitkomt.
Vraag: Hoe lang heb ik toegang?
Antwoord: Je krijgt een jaar lang toegang via een besloten leeromgeving. Zo heb je voldoende tijd om de aangereikte kennis, inzichten en opdrachten tot je te nemen en uit te voeren. De werkboeken met oefeningen en tips kun je trouwens straks gewoon downloaden en op je eigen computer opslaan of uitprinten.
Vraag: Ik ben druk met een studie, word het niet te veel?
Antwoord: Of de belasting te hoog voor jou wordt is voor mij moeilijk in te schatten. Wat ik wel weet is dat vooral als je autisme binnen je gezin hebt, het je dagelijkse praktijk is. Als een of twee tips het voor jou al wat lichter en makkelijker kan maken dan houd je meer ruimte in je hoofd over voor je studie, of wat het dan ook maar is. Reken op elke les zo’n 1,5 uur om helemaal door te werken. De uitvoering doe je tussendoor in je dagelijkse praktijk.
Vraag: Ik weet al veel over autisme, gaat het mij wel wat opleveren?
Antwoord: Je kunt nooit genoeg leren over autisme. Ook ik leer nog elke dag bij. Soms volg ik zelf een training waar ik 80% al van weet en dan vind ik het fijn om alles weer eens op een rijtje te krijgen, overzicht te krijgen, nieuwe verbanden en inzichten op te doen, een stuk verdieping te bereiken. En de overige 20% brengt weer inspiratie en mogelijkheden om praktisch mee aan de slag te gaan. De kers op de taart waardoor bepaalde dingen ineens veel makkelijker en sneller gaan.
Vraag: Is het ook geschikt om de omgang met mijn kind van 14 of 16 jaar te verbeteren?
Antwoord: Dit programma is specifiek gericht om de omgang met volwassenen en jongvolwassenen met autisme te verbeteren. Met 14, 15 of 16 jaar hangen ze daar wat tegen aan. Ik weet zeker dat je veel profijt van deze training gaat hebben, nu en ook de rest van je leven. Wellicht dat je in sommige gevallen een vertaling moet maken naar het leeftijdsniveau van jouw kind. Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen, juist omdat mensen met autisme zich soms op bepaalde gebieden anders ontwikkelen dan mensen zonder autisme. Waardoor ze op sommige vlakken juist jonger zijn, en andere gebieden verder dan leeftijdsgenoten.
Vraag: Ik wil graag dat mijn partner iets verbetert, kan dat?
Antwoord: Natuurlijk kan dat. Mensen met autisme kunnen zich enorm goed ontwikkelen op veel vlakken. Het coachen op gedragsverandering is vakwerk. Houd er alleen rekening mee dat je jezelf wel kan veranderen, maar een ander niet. Deze online training zal je ongetwijfeld veel eye-openers geven waar jij zelf wat mee kan om de omgang te verbeteren. Meestal is het zo dat als jij op een iets andere manier ergens mee omgaat het effect op de ander ook verandert. De kunst is zelf de juiste aanpak te kiezen die daarop aansluit. In deze training help ik je daar graag mee. Wil je daarnaast ook een autismecoach voor je partner, volwassen kind, vriend of collega stuur me dan even een mail via info@autismecoach.nl met meer info dan breng ik je in contact met een van de gecertificeerd autismecoaches in jouw regio.
Vraag: Is deze training ook geschikt als de ander ook ADD, ADHD, depressie of een andere psychische aandoeningen heeft?
Antwoord: Het is lastig om hier een goed antwoord op te geven, omdat ik de persoon om wie het gaat niet ken. Veel van de tips en mogelijkheden die ik geef zijn veel breder toepasbaar dan alleen voor mensen met autisme. Ze zijn ook heel helpend voor de omgang met mensen met ADHD, depressie etc.. De online training Ontspannen Omgaan Met Autisme geeft je kennis over hoe autisme werkt en wat jij kunt doen om er beter mee om te gaan. Als jij vanuit jouw kennis en ervaringen met degene om wie het gaat een vertaling kunt maken van wat juist wel of niet passend is, rekening houdend met andere problematieken, verwacht ik zelf dat je er inzichten uit kunt halen, waar je nog niet aan gedacht hebt. Of een opfrissing van tips die je al wel eens hebt gehoord maar weer vergeten was.
Nog andere vragen? Stel ze mij gerust!
Geen twijfel meer en doe je mee?
Ik help je graag om ook meer ontspannen om te gaan met je partner, (jong)volwassen kind, vriend of collega met autisme.
Hartelijke groet,
Marja
STOPACTIE! TOT 9 OKTOBER ’23 NOG VERKRIJGBAAR,
DAARNA NIET MEER!
Dag(en)
:
Uur(s)
:
Minute(s)
:
Second(s)