Naam: Bernike Tellegen – Hoek

Plaats: Harderwijk

Bedrijf: Concerned

Website: https://concerned.nl/dt_team/bernike-hoek/

Telefoon: 06-51614140

Email: b.tellegen@concerned.nl

 


Mijn ervaring/expertise als autismecoach is:

In mijn werk als jobcoach (waar ik mensen coach op het gebied van werk) ontdekte ik steeds vaker dat mensen met autisme een specifieke benadering nodig hebben. Uit een wens om ook deze mensen de juiste begeleiding te bieden, volgde ik in 2019 de jaaropleiding tot Autismecoach bij Marja Boxhoorn. Inmiddels werk ik met de bewezen AutismeCoachMethode, waarin ik mensen met autisme praktisch en concreet help om in meer rust en balans in hun leven en loopbaan te ervaren. Het is bijzonder om te zien hoe mensen hierdoor in korte tijd hele grote stappen kunnen zetten!

Dagelijks help ik nu mannen en vrouwen met autisme om meer rust in hun leven te krijgen, betere relaties op te bouwen, meer zelfvertrouwen en vooral meer geluk te ervaren. Dat kan bijvoorbeeld op het werk zijn, maar ook in je privéleven. Want als het goed gaat met jou, zal de merkbaar worden in alle onderdelen van je leven. Ik help je graag om dat te bereiken!

Beschikbaarheid voor klanten:

Ja – ik sta open voor nieuwe opdrachten

Ik werk als coach sinds:

Sinds 2016 werk ik als coach.
Sinds 2019 werk ik als autismecoach.

Mijn kwaliteiten en specialiteiten:

Een aantal kernpunten die mij en mijn begeleiding omschrijven;

  • Empathisch en warm. Ik luister écht naar jou en wat je te vertellen hebt.
  • Ik kan goed overzicht bewaren, hoofd- van bijzaken onderscheiden. Ik zie snel waar de oorzaak van het probleem ligt en hoe we dat kunnen aanpakken.
  • Ik werk praktisch, resultaatgericht en focus op het hier & nu – op de zaken die jij vandaag al kan doen om dichterbij je doelen te komen.
  • Ik houd niet van wollige taal en vage adviezen, ik ben duidelijk, direct en concreet. Je weet wat je aan me hebt 🙂
  • Hoewel je het uiteindelijk zelf moet doen, ga ik mij 100% inzetten om jou te helpen je doelen te bereiken!
  • Ik ben positief ingesteld, ik zet soms humor in om de zware zaken lichter te maken. Zie mij als een soort cheerleader die jou aanmoedigt als het even lastig is. Het komt goed!

Ik werk onder andere met de methodes “Meer rust en minder stress met autisme”, “Betere Relaties met autisme” en “Krachtig met autisme”.

De klanten waar ik het allerliefst mee werk:

Normaal tot hoog functionerende volwassenen van 18 jaar en ouder met (een vermoeden) van autisme die meer rust en/of betere relaties wensen in werk en privé. Ik vind het belangrijk dat mensen zelf regie nemen over hun traject en bereid zijn in zichzelf te investeren. Ik kan en ga de problemen niet voor je oplossen, maar ik kan je wel leren hoe je ze zélf kan oplossen! Ben jij bereid om aan jezelf te gaan werken, ook als dat misschien soms even moeilijk is? Wil jij tijd en energie investeren in de coachingsgesprekken en de huiswerkopdrachten? Ben jij klaar met aanmodderen en zelf proberen en wil jij nu een keer een methode leren die écht werkt, waar je de rest van je leven op kan terugvallen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Een review van een klant van mij die in februari 2020 een coachtraject heeft gevolgd:
“Ik heb ASS en loop al jaren lang aan tegen gevoelens van stress en overbelasting. Na veel geprobeerd te hebben en lang twijfelen besloot ik uiteindelijk toch te gaan investeren in een coach. Via via kwam ik bij autismecoach Bernike terecht. Ik was eerst wat huiverig, gaat dit wel helpen? Is het de investering wel waard? Maar ik ben hier volledig op teruggekomen! Wat een fijn traject is dit geweest en wat heb ik veel geleerd. Ik weet nu hoe ik stress eerder kan herkennen en kan terugdringen, zodat ik nooit meer burn-out hoef te raken. Ik doe nu meer dingen die mij energie geven en zit veel beter in mijn vel. Ik heb grote stappen gezet, in slechts een paar maanden tijd. Bernike is een hele goede coach (met veel kennis van autisme) die al snel ziet waar het écht om gaat en je helpt je doelen te bereiken. Ik kan haar iedereen aanbevelen.”

 

Bernike Tellegen Hoek - autismecoach