Volg een training naar keuze

met jouw 1000 euro STAP-budget!

Zo simpel werkt het: Vraag direct je deelnamebewijs aan van de training naar jouw keuze, zorg dat je 3 juli om 9.30 uur inlogt, daar je aanvraag doet en dan… duimen maar…

HET EERSTVOLGENDE MOMENT OM JOUW STAP-BUDGET AANVRAAG TE DOEN IS 3 juli ’23!

Kies uit een van deze trainingen of opleidingen:

  1. Online training Coachen naar Rust bij autisme (GRATIS*) 

  2. Online training Coachen naar Omgaan met autisme (GRATIS*)

  3. Online training & Coaching Rust op het werk bij autisme (GRATIS*) Speciaal voor (jong)volwassenen met autisme!

*Je investering wordt helemaal (1000 euro incl btw) vanuit het STAP-budget gesubsidieerd.

Luister hier podcast #11 waarin ik je meer vertel over hoe je

met het STAP-budget GRATIS 

een training bij Autismecoach kunt volgen.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET STAP-BUDGET

We krijgen veel vragen binnen over het volgen van een training met je 1000 euro STAP-budget. Daarom een paar veelgestelde vragen hieronder op een rijtje.

Wat is het STAP-budget precies?

Met het STAP-budget kan 1000 euro subsidie worden aangevraagd om scholing te financieren. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. De subsidieregeling STAP-budget is in de plaats gekomen van het systeem van fiscale aftrek van scholingskosten dat per 1 januari 2022 is afgeschaft, maar is gebaseerd op een andere systematiek.

Voor wie geldt het STAP-budget?

Iedereen die werkt of werkt zoekt in Nederland komt in aanmerking voor de STAP-subsidie. Belgische volgers kunnen helaas geen gebruik maken van het STAP budget. Ook als ondernemer kun je hier gebruikt van maken. Of je nu oriënterend ondernemer bent of al een succesvol bedrijf hebt staan, in alle gevallen kun je gebruik maken van de STAP-subsidie.

De training of opleiding die je volgt moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Omdat Autismecoach een CEDEO erkenning heeft, mogen wij jou een selectie van onze trainingen aanbieden die je (deels) met je STAP-budget kunt bekostigen.

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan 3 voorwaarden voldoen:

  1. Je moet tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd zijn.
  2. Jij (of je partner) moet EU-burger zijn.
  3. Je moet je premies voor de Nederlandse volksverzekeringen afdragen.

Of je een vaste baan hebt, ZZP’er bent of werkloos, maakt dus niet uit. 

Wanneer kan ik het aanvragen?

Het eerstvolgende moment is 3 juli a.s.. Je start dan begin april. Liever later starten? Dan kan ook.  4 september en 1 november zijn de laatste aanvraagmomenten. Daarna stopt deze subsidie zoals het nu lijkt. De ervaring leert dat er een enorme run is op het budget, zorg dus dat er op tijd bij bent. Log in ieder geval een half uur van te voren in op de aangegeven site.

Voor 2023 kan een STAP-subsidie aangevraagd worden in de volgende subsidieperiodes:

  • 3 juli t/m 3 september
  • 4 september t/m 31 oktober
  • 1 november t/m 31 december

Je training moet binnen 3 maanden starten na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd.

Welke training kan ik het beste volgen?

Je kunt uit een van deze trainingen of opleidingen kiezen:

Online training Coachen naar Rust bij autisme (GRATIS*)

Online training Coachen naar Omgaan met autisme (GRATIS*)

Online training & Coaching Rust op het werk bij autisme (GRATIS*)

BINNENKORT VERWACHT: Online training Een succesvolle autismecoachpraktijk (1000 EURO KORTING)

Lees hieronder verder wat deze opties precies inhouden.

*Je investering wordt helemaal (1000 euro incl btw) vanuit het STAP-budget gesubsidieerd.

GRATIS: Online training Coachen naar RUST bij autisme (inclusief de Toolkit!)

Ben je coach, begeleider, professional of leidinggevende van een (jong)volwassene met autisme, dan is de online training Coachen naar RUST bij autisme absoluut heel interessant voor je. Je krijgt hiermee een complete aanpak waarmee je heel praktisch een jongere of volwassene met autisme kunt helpen om inzicht in stress te krijgen en concrete mogelijkheden aan te reiken voor meer rust. 

GRATIS: Online training Coachen naar OMGAAN met autisme (inclusief online Toolkit!)

Ben je coach of professional en werk je met partners en ouders die een (jong)volwassen geliefde met autisme hebben, dan is de online training Coachen naar omgaan met autisme super interessant voor je. Dit is een NIEUWE coachmethode om partners en ouders te helpen naar meer rust en harmonie in huis.

GRATIS: Online training PLUS COACHING voor m/v met autisme naar RUST op het werk

Speciaal voor volwassenen met autisme(kenmerken) is er een combinatie van online training plus 4 individuele coachgesprekken door een gecertificeerd autismecoach. De online training RUST op het werk bij autisme. Hierin ontdek je hoe stress bij je werkt en wat ervoor nodig is om rust te ervaren in werk en leven. Je rustplan wordt helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt om zo goed mogelijk te functioneren.

1000 EURO KORTING: Online training Een succesvolle autismecoachpraktijk – BINNENKORT VERWACHT!

Altijd al een eigen autismecoachpraktijk willen beginnen waarmee je vanuit je eigen bedrijf mensen met autisme helpt naar een mooier en makkelijker leven? Of heb je al een praktijk maar lukt het nog niet goed om de juiste klanten te krijgen en voldoende inkomen te bereiken? Ontdek hoe je met een concreet stappenplan je eigen succesvolle autismecoachpraktijk opzet en doorgroeit, zodat je je eigen klanten met autisme heel goed helpt en daar zelf een goed inkomen mee bereikt.

 

Hoe werkt het aanvragen?

Stap 1: Schrijf je bij ons in voor een opleiding.

Stap 2. Na je inschrijving sturen wij jou een zogenoemd STAP-aanmeldingsbewijs.

Stap 3: Vraag op het aangegeven moment, 3 juli om 9.30 uur, digitaal bij het UWV zelf je STAP-budget aan, via hun speciale STAP-portaal, daarvoor heb je een DidiD nodig. Voeg bij je aanvraag ons STAP-aanmeldingsbewijs toe als bijlage.

Stap 4: Het DUO i.s.m. UWV beoordeeld je aanvraag en verdeeld het beschikbare budget over de aanvragers. 

Stap 5: Zodra je aanvraag goedgekeurd is krijgen we beiden, dus jijzelf en wij een bevestiging van de goedkeuring. Is je aanvraag afgewezen, dan zit je nergens aan vast.

Stap 6: Wij informeren je hoe en wanneer je kunt starten met je training naar keuze.

Het UWV streeft er naar, je nog binnen enkele dagen antwoord te geven op je aanvraag.

Als ik het budget niet krijg, wat dan?

Als je alleen aan de opleiding wil deelnemen als je zeker weet dat je STAP-subsidie toegewezen krijgt, weet dan dat mocht je de subsidie om welke reden dan ook niet toegewezen krijgen, je de keuze krijgt voorgelegd om deze alsnog zelf te bekostigen of je inschrijving te laten vervallen.

Wanneer start mijn training als ik het wel krijg?

De training moet minstens 4 weken na de aanvraag starten en uiterlijk binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak. We streven ernaar om je begin augustus te laten starten als je op 3 juli je aanvraag doet.

Waar en wanneer wordt de training gegeven?

Alle aangeboden trainingen zijn online. Je krijgt toegang tot onze exclusieve trainingssite waar videolessen, werkboekjes en materiaal online voor je klaarstaat. We nemen je stap voor stap mee door al het materiaal zodat je alles goed kunt doorlopen in je eigen tempo in je eigen tijd. Je hoeft dus nergens naar toe. Als het aangegeven is kan het zijn dat er een studiepakket per post naar je toekomt. Als er aangegeven is dat er Q&A’s en oefenochtenden zijn, dan zal dit ook online plaatsvinden. De datums ontvang je na je definitieve aanmelding. Bij de training Rust op het werk, wat een online training in combinatie met coaching is, kun je met de aan jou toegewezen coach afspreken om de gesprekken live of online te laten plaatsvinden.

Aan wie wordt het STAP-budget betaald?

Het STAP-budget wordt uitbetaald aan de opleider, aan Autismecoach dus. Nadat de aanvraag is toegekend, wordt er een inkooporder naar de opleider gestuurd waar de deelnemer staat ingeschreven. Wij sturen een factuur naar het UWV en ontvangen de betaling.

Kan je STAP-budget krijgen als de werkgever of een andere partij ook meebetaalt?

Met het STAP-budget kunnen de volledige scholingskos- ten worden gefinancierd tot een bedrag van € 1000. Een aanvulling vanuit de werkgever of een andere partij is mogelijk, maar vooralsnog alleen voor scholing die duurder is dan € 1000.

Moet ik het geld weer terugbetalen als het niet lukt?

Als je aanvraag is goedgekeurd dan ben je verplicht om de training ook daadwerkelijk te volgen. Wij moeten namelijk een bewijs van deelname overleggen en daarvoor is het nodig dat je de lessen bestudeerd en een toets maakt. Dat is prima te doen voor iedereen. Als je de training niet kan starten of kan afronden, dan moet je dit zelf zo snel mogelijk aan UWV doorgeven. Loop je ergens vast dan komen we er in overleg vrijwel altijd uit.

Heb je nog andere vragen? 

Mail ons dan op info@autismecoach.nl

TIP: Reserveer in ieder geval maandagmorgen 3 juli als je hier gebruik van wilt maken. Je komt waarschijnlijk in een wachtrij die mogelijk een half uur tot 2 uur kan duren.

GRATIS EBOOK: In 7 Stappen Rust bij je Klant met Autisme

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Achtergrond

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan over de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

GRATIS: eerste stap voor meer rust en minder stress bij autisme

Voornaam
E-mailadres
Om onze nieuwsbrief met eerste stap te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacy verklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Webinar: Hoe je in 5 stappen een succesvolle autismecoach wordt

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Meld je aan voor een gratis verdiepingssessie

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?
Wat is je website?
Wat is je doelstelling voor je bedrijf?
Wat is je motivatie voor dit gesprek?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Gratis online training Coachen naar Rust Bij Autisme

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Ik ontvang graag de brochure van de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Om onze nieuwsbrief en de brochure te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacyverklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring. Voor meer info bekijk hier de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.