VERBETER JE RELATIES

Online training voor volwassenen met autisme

Ontdek hoe je ontspannen in gesprek blijft, waardoor de relatie met je partner, vriend en collega meer floreert.

 • De relaties met je partner, vrienden en collega’s kunnen je heel wat kopzorgen geven. Regelmatig ben je overprikkeld en heb je geen energie meer om nog aandacht te geven aan je relaties. Je hebt eerst tijd voor jezelf nodig, voordat je er weer voor de ander kunt zijn. Dat wordt niet altijd begrepen. Daardoor vermijd je contacten met anderen. Je gaat liever niet naar dat feestje, gaat niet naar die gezamenlijke lunch. Alles beter dan het onbegrip, de miscommunicaties en een vol hoofd.

 

 • Gesprekken voeren voelt als topsport. Hoe begin je en houd je het gesprek op gang? Waarover heb je het wel of juist niet? Hoe breng je een positieve en verdiepende flow in gang? Hoe ga je om met aandacht delen? Het is knap lastig als je je niet serieus genomen voelt. Of je vraagt je steeds af of mensen nu écht menen wat ze zeggen of dat ze stiekem een dubbele agenda hebben.

 

 • Wederzijdse verwachtingen hebben we allemaal, maar hoe lastig is dát! Het is knap irritant als je niet weet wat de ander van jou verwacht. Dat anderen zich niet houden aan jouw verwachting van afspraak = afspraak. Hoe zorg je dat de verwachtingen boven tafel komen?

 

Een goed gesprek met je partner, vriend of collega zorgt ervoor dat je de relatie snel verbetert. Je schept hierdoor duidelijkheid over verwachtingen. Miscommunicatie en onbegrip worden opgelost. Je ontdekt wat de ander bezighoudt en belangrijk vindt. Een goed gesprek biedt ruimte om ervaringen en gevoelens te delen. Hoe vaker je dit soort gesprekken hebt, hoe makkelijker het gaat. Door regelmatig een aantal acties uit te zetten zorg je ervoor dat je in contact blijft. Dat de relatie kan verdiepen.

 

‘Er zijn volop kansen en mogelijkheden om je relaties te verbeteren.’

 

‘Verbeter Je Relaties’ is een online programma. Het omvat de filmopnames van de eerder gegeven trainingsdag plus een online werkboek, waardoor jij vanuit je eigen huis de stof tot je kunt nemen en leert in je eigen tempo. Bekijk hieronder de impressievideo. Zo krijg je een idee wat je kunt verwachten.

 

 

 

Tijdens deze online training leer je hoe je je relaties – in de brede zin des woords – kunt verbeteren. Je leert concrete handvatten om de relatie met je partner, kinderen, familie, buren, vrienden en collega’s te verbeteren. Je krijgt voorbeelden, inzichten, tips en oefent om gesprekken meer ontspannen te voeren. Je leert specifiek op de behoeften van volwassenen met autisme afgestemde manieren om contacten ‘op te warmen’. Je ontdekt mogelijkheden die je makkelijk kunt toepassen waarmee je de relatie onderhoudt en verdiept.

In een goed gesprek, met als intentie de relatie te verbeteren, is het belangrijk dat je je eigen spanning kunt hanteren. Je hebt gespreksvaardigheden nodig. Als je open bent over jezelf wordt de ander ook uitgenodigd open te zijn, waardoor er relationele verbindingen ontstaan. Door actief bezig te zijn met je eigen gedrag en concrete acties, creëer je écht contact. Dit maakt de omgang met de voor jou belangrijke anderen leuker en makkelijker. Goede relaties geven je meer plezier en voldoening. Het vermindert gevoelens van eenzaamheid en de neiging tot vermijden.

 

 

DIT IS WAT JE GAAT LEREN TIJDENS DE ONLINE TRAINING VERBETER JE RELATIES BIJ AUTISME

 

Eerst leer je de basis van goede relaties en wat maakt dat je relaties als stressvol ervaart.

 • Je leert de oorzaken waarom relaties lastig zijn als je je in autisme herkent
 • Je leert de signalen van een stressvolle relatie kennen
 • Je ontdekt wat jij belangrijk vindt in relaties
 • Je ontdekt een model hoe relaties ontwikkelen van vreemde naar goede relaties
 • Je krijgt volop handvatten en mogelijkheden om zélf actief aan de slag te gaan om je relaties te verbeteren

Stap 1: Ontspan in relaties

In de eerste stap leer je dat rust een belangrijke voorwaarde is. Vanuit rust gaat alles makkelijker; zeker het contact met anderen. Je ontdekt manieren waarmee je je eigen spanning onder controle kunt houden. Vanuit een meer relaxte houding verloopt het contact met anderen soepeler. Je bent meer ontvankelijk voor de input van anderen en beter in staat de juiste dingen te doen en zeggen.

 • Je ontdekt jouw manier om optimaal te functioneren in een relatie
 • Je leert 5 praktische tips om te ontspannen in contact met anderen
 • Je krijgt volop ideeën over hoe je een betere balans creëert waardoor je meer rust ervaart

Stap 2: Creëer tweerichtingsverkeer in gesprek

In de tweede stap leer je manieren om in gesprek te blijven, zodat je contact niet steeds hoeft te vermijden of onbegrip ervaart. Je ontdekt mogelijkheden wanneer en hoe je deze gesprekken kunt initiëren en hoe je er een succes van kunt maken. De vaardigheden die je leert kun je altijd en overal toepassen. Het zit hem vaak in de fijne kneepjes waardoor je het gaat toepassen. Het blijkt dat deze vaardigheden voor velen ‘aha’ momenten zijn, waardoor de dagelijkse praktijk losser en makkelijker gaat.

 • Je wint tijd en begrip met 3 essentiële gespreksvaardigheden
 • Je ontdekt 9 grondbeginselen waarmee je vrienden maakt
 • Je leert verlengingsopties die je altijd kunt gebruiken om een gesprek op gang te houden
 • Je leert hoe je je eigen verhalen kunt vertellen zodat jij ook initiatief neemt in het gesprek
 • Je leert hoe je tijdig storingen in een gesprek kunt benoemen

Stap 3: Zelf actief aan de slag voor goede relaties

Je ontdekt in deze derde stap dat er volop mogelijkheden en strategieën zijn die je makkelijk toe kunt passen in je eigen situatie. Ik bied je graag het perspectief om te leren wat je hierin zélf kunt doen. Je gaat stap-voor-stap aan de slag zodat je met een praktisch plan en vol inspiratie aan de slag kunt om de relaties met je partner, kinderen, familie, vrienden en collega’s te laten opbloeien.

 • Je ontdekt waarom jij aan zet bent
 • Je leert een manier om de do’s en dont’s van je relaties te achterhalen
 • Je ontdekt 5 relatietalen die je echt moet kennen
 • Je krijgt 101 ideeën om al je relaties mee te verbeteren
 • Je gaat aan de slag om je eigen relatieplan te ontwikkelen

Meedoen kan je dit opleveren:

Na de online training Verbeter Je Relaties Bij Autisme heb je een scala aan mogelijkheden, waar je zelf direct mee aan de slag kunt. Hiermee bezig zijn geeft een positieve boost aan de relatie met belangrijke anderen in je omgeving.

 • Je gaat vaker waardevolle gesprekken aan, omdat je weet hoe je dat kunt doen en wat je kunt zeggen.
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen en plezier in de contacten, waardoor je relaxed kunt zijn in gesprek.
 • Gesprekken kosten je minder energie omdat je weet waar je op kunt letten.
 • Je relaties verbeteren omdat je regelmatig acties uitvoert die perspectief bieden op meer diepgang.
 • Dat zorgt ervoor dat merkbaar de relatie met anderen verbetert.

Dit is hoe deelnemers de training hebben ervaren

‘Zeer professioneel in elkaar gezet. Met deze training ben ik veel vooruitgegaan. En het is fantastisch om de trainingsdag vanuit mijn eigen huis mee te maken.’

‘Ik heb heel veel aan de dag gehad te hebben. Voor mij was de diagnose autisme nog vrij nieuw. De dag was een dag vol herkenning voor mij, ook door mededeelnemers. Ik heb het gevoel dat ik nu eindelijk op de goede weg zit. Theoretisch wist ik al vrij veel.  Op de trainingsdag viel alles als een puzzel in elkaar omdat het zo overzichtelijk en helder aangereikt werd. Juist omdat ik al veel weet, heb ik nu het gevoel dat ik het aan kan – en dat het niet weer een onoverzichtelijke berg nieuwe dingen is.’

‘Voor mij was het de eerste keer om zo’n dag bij te wonen. Ik ben erg blij dat ik dit heb gedaan. Rust is een groot ding voor mij. Ik heb veel aan de tips over ontspannen – ook vooraf en na een gesprek. En het geeft weer volop nieuwe ideeën over hoe ik nieuwe relaties kan aangaan en onderhouden.’

 

Deze online training Verbeter Je Relaties Bij Autisme is voor jou als..

 • Je autisme hebt of je duidelijk herkent in de kenmerken van autisme.
 • Je leergierig bent en graag tools in handen wilt krijgen om zelf mee aan de slag te gaan in je eigen relaties.
 • Je beseft dat jij aan zet bent om je relaties te verbeteren.
 • Je lef hebt om te gaan experimenteren in contact met de mensen in je eigen omgeving.

Je investering

Deze training is te bestellen voor 75 euro incl. BTW!

Zo werkt het

Dit is een online training. Je klikt op onderstaande link en komt op een betalingspagina. Hier kun je via Ideal betalen. Na je betaling krijg je via email een inlogcode waarmee je de opnames van de eerder gegeven trainingsdag kunt bekijken. Het is opgedeeld in stukjes. Het bijbehorende werkboek kun je downloaden en zelf uitprinten. Zo volg je de eerder gegeven trainingsdag op je eigen plek en in je eigen tijd. Door zelf de opdrachten uit het werkboek te maken maak je de omslag naar je eigen praktijk. Hierdoor ga jij je relaties verbeteren in eigen directe omgeving.

Door wie wordt dit programma gegeven?

 

Dit is een online training gegeven door mij, Marja Boxhoorn. In mijn bedrijf Autismecoach.nl help ik ambitieuze mannen en vrouwen die graag meer willen floreren thuis en op het werk. Door de opnames van de eerder gegeven trainingsdag tegen een voordelige prijs te delen, hoop ik veel mensen met autisme te kunnen helpen om hun relaties te verbeteren.

 

“Marja weet waar ze het over heeft, ze heeft het vermogen om dingen in heldere taal duidelijk te maken.”

“Zeer positieve benadering.”

P.S.: De vaardigheden en inzichten die je tijdens deze training opdoet leveren je de rest van je leven veel op. Investeer in jezelf en daarmee in de mensen die belangrijk voor je zijn.

GRATIS EBOOK: In 7 Stappen Rust bij je Klant met Autisme

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Achtergrond

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan over de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

GRATIS: eerste stap voor meer rust en minder stress bij autisme

Voornaam
E-mailadres
Om onze nieuwsbrief met eerste stap te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacy verklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Webinar: Hoe je in 5 stappen een succesvolle autismecoach wordt

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Meld je aan voor een gratis verdiepingssessie

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Op welke manier ben jij professioneel werkzaam met mensen met autisme?
Wat is je website?
Wat is je doelstelling voor je bedrijf?
Wat is je motivatie voor dit gesprek?

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Gratis online training Coachen naar Rust Bij Autisme

Voornaam
Email
Telefoon

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.

Ik ontvang graag de brochure van de AutismeCoachOpleiding

Voornaam
E-mailadres
Telefoon
Om onze nieuwsbrief en de brochure te ontvangen dien je akkoord te gaan met onze privacyverklaring en dat we je regelmatig waardevolle e-mails toesturen. Ga je akkoord? Zet dan hier een vinkje. Voor meer info bekijk de privacyverklaring. Voor meer info bekijk hier de privacyverklaring.

Bedankt voor je aanvraag. Check je inbox voor meer informatie.